Mattias Karlin: "Kristianstad tycker om att åka skridskor"

1 februari 2023 13:00
Intervju

Det närmar sig nedsläpp för den nya spelveckan och MoDo inleder hemma mot Kristianstad. Inför kvällens hemmamatch ger Mattias Karlin sina tankar om motståndet, förra veckans insatser och nyförvärvens första tid.


Klockan 19:00 ikväll släpps pucken i Hägglunds Arena. Kristianstad gästar i säsongens tredje möte. De två tidigare har slutat med MoDo-vinst, 3-2 respektive 3-1, och nu är det tre nya poäng som ska spelas hem.

– De tycker om att åka skridskor och att göra det enkelt. Fokus är ofta på att få ner puckarna på djupet och köra, konstaterar Mattias Karlin på frågan om kvällens motstånd.

Huvudtränaren kan blicka tillbaka på en föregående spelvecka som var intensiv - och till stora delar lyckad. MoDo vann två av tre matcher, där samtliga var dramatiska och målmässigt täta. Straffseger 2-1 över Vita Hästen följdes under helgen upp av 1-3-förlust i Mora, innan en stark vändning och vinst över Västerås (3-2) avslutade veckan.

– Framförallt tar vi med oss mycket från matcherna mot Mora och Västerås. Där tycker jag att vi hade två bra insatser och verkligen var påslagna, ville ha pucken och hjälptes åt. Vinsten mot Västerås var verkligen vår match, men vi fick kriga för att hitta nätet där, summerar Karlin.

Vad känner du dig mest nöjd över sett till de här tre senaste matcherna?

– Lite som jag sa, främst matcherna mot Mora och Västerås. Vita Hästen var för dåligt av oss. Däremot tycker jag att vi kom ut bra mot Mora och gjorde en bra bortamatch, där vi definitivt skulle haft poäng. Men gör man ett mål så är det svårt att vinna.

Toppkonkurrenten väntar på fredag: "Det gäller att vi verkligen steppar upp där och gör grundjobbet"

Den här veckan innehåller två matcher på schemat, med Kristianstad på hemmais först ut ikväll. Därefter gör MoDo på fredag resan söderut till Karlskoga. En match som lär bli något av en kraftmätning mot den nuvarande tabellfemman.

– Så är det ju, det är ett topp sex-lag som spelar bra hockey. Det gäller att vi verkligen steppar upp där och gör grundjobbet, slår Mattias Karlin fast.

Serien går överlag mot sitt slut och det återstår 14 matcher. Vad kan du känna att du vill få ut av den här sista perioden?

– Jag vill framförallt se att vi gör samma saker på daglig basis, då kommer samstämmigheten och resultaten att komma också. Det är viktiga veckor kvar nu för att hitta helheten.

Under den senaste månaden har spelartruppen stärkts upp tre gånger om. Marcus Vela, Daniel Brickley och Nick Halloran har alla anslutit till Örnsköldsvik och trion har hunnit sätta tidiga avtryck i MoDo-tröjan. Även huvudtränaren är nöjd över hur nyförvärven hittat in.

– Absolut! Nu har alla de här tre kommit in vid lite olika tidpunkter, först Vela och därefter Brickley samt Halloran. Men de bidrar till laget på ett bra sätt och är fina grabbar, så här ska bli bra, avslutar Karlin.