Backen Shaun Heshka till MODO Hockey

28 maj 2015 14:00

MODO Hockeys nästa nyförvärv är backen Shaun Heshka, 29, som senast kommer från spel i KHL. ”Vi har följt honom under en längre tid och är övertygade om att han blir ett stort tillskott på blålinjen den kommande säsongen”, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.


Backen Shaun Heshka har under de två senaste säsongerna representerat Ak Bars Kazan och Admiral Vladivostok i ryska KHL. Dessförinnan spelade kanadensaren en säsong i finska Liiga där han vann mästerskapstiteln med Ässät och blev utsedd till ligans bästa back samtidigt som han visade upp bäst plus/minus-statistik av alla i slutspelet.

– Heshka är en skicklig och erfaren back som kan spela i alla situationer under en match. Vi har följt honom under en längre tid och är övertygade om att han blir ett stort tillskott på blålinjen den kommande säsongen, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.

”Vi söker spelare med rätt karaktär”
Heshka, 29, har spelat 354 matcher för fyra olika lag i AHL vilket resulterat i 114 poäng (25+89) från kanadensarens klubba. Den offensive backen har även åtta NHL-matcher för Arizona Coyotes på meritlistan från säsongen 2009/2010.

– Heshka har stor erfarenhet från AHL men har även visat att han har alla egenskaper för att prestera än bättre i spelet på europeisk rink. Han kommer även att kunna tillföra mycket utanför isen, säger Svartvadet och avslutar:

– Vi har nu lagt ytterligare en pusselbit i lagbygget för den kommande säsongen då vi söker spelare med rätt karaktär.

Kontraktet med Shaun Heshka gäller för säsongen 2015/2016.