Förlust mot Djurgården på hemmaplan
Publicerad: 2019-10-12
Dam
Segersviten stannade den här gången på fyra raka matcher för MODO Hockey i SDHL när Djurgården vann lördagens möte i Fjällräven Center med 1-3. Målskytt för MODO var Agata Sarnovska där laget kan påbörja en ny segerrad redan imorgon när Linköping kommer på besök för match 16:00.

Den första perioden i dagens möte i Fjällräven Center blev rent målmässigt gästerna Djurgårdens. Även om MODO Hockey skapade chanser, inklusive ett stolpskott, var det gästerna som tog ledningen i matchen efter 2:47. Sarah Bujold svarade för sitt femte mål för säsongen till 0-1 för Djurgården när hon bågade upp från höger sarghörn och sköt ett slagskott. Returen stötte MODO-målvakten Tindra Holm oturligt i nät med baksidan av plockhandsken.

MODO tog en utvsning i anfallszon och gästerna fick powerplay i periodens sjunde minut. Då utökade Djurgården även ledningen till 0-2 när Andrea Dalen gjorde målet i numerärt överläge genom ett dragskott assisterad av Allie Munroe som hittade passningen över central-linjen genom MODO-boxen.

Reduceringen från MODO Hockey kom innan den första perioden var över och även det målet kom i powerplay. Efter backskott från Nathalie Lidman var Agata Sarnovska på rätt plats i slottet för att raka reduren i nät för 1-2.

Inga fler MODO-mål i matchen

Efter en måltät förstaperiod skulle målen sedan lysa med sin frånvaro. Trots att MODO Hockey vann skottstatistiken i den andra perioden, där lägen för mål inte saknades, var det Djurgården som gjorde matchens nästa mål.

Precis när Djurgården blev fulltaliga efter en utvisning sköt MODO ett skott som blockerades. Pucken gick ut i mittzonen där gästerna kom två mot noll och Wilma Wäng-Germundsson, precis utvisad, spelade fram Josefin Bouveng som efter isen sköt 1-3 till Djurgården.

I den tredje perioden var det Djurgården som sedan hade det mesta av spelet och även vann skottstatistiken med 12-9 när MODO försökte jaga reducering. Men gästerna spelade diciplinerat matchen igenom, satte sina målchanser som dök upp och var det mer effektiva laget för 1-3 i matchen och tre poäng.

För MODO Hockeys del gäller det att ladda om direkt när Linköping HC gästar Fjällräven Center på söndag med nedsläpp 16:00. Biljetter till den matchen finns ute till förköp på modo.ebiljett.nu - Varmt välkomna på match i Fjällräven Center!