Inför MODO Hockey – Björklöven
Publicerad: 2021-01-28
Herr
Efter en tung start i hemmamatchen mot Södertälje är det nu dags för veckans andra match mot Björklöven. Tidigare besegrades Björklöven på hemmais där MODO Hockey visade att de presterar bra mot topplag i derbymatcher. Nu är det bortamatch som gäller och på fredag beger sig truppen till A3 Arena för pucksläpp 19:00.

Det blir andra mötet i grundserien mot IF Björklöven där första matchen slutade med en 3-2 vinst med starka arbetsinsatser från laget särskilt från Michael Boivin som bidrog med bra detaljspel som lyfte laget och bra spel av Anthony Peters i kassen som svarade för 36 räddningar av 38 skott. Målskyttarna för MODO Hockey i matchen var Patrik Karlkvist, Frank Corrado och Johan Harju. Utmaningen för MODO Hockey blir att hålla samma fokus, fart och mentalitet som i tidigare matchen mot Björklöven

”Det känns lite surt för vi ger bort första perioden och det är det som förlorar oss matchen”

Matchen mot Södertälje SK började tungt när Södertälje öppnade med matchens första mål vid 5:18 då Emil Alba sköt 0-1, MODO hockey drog på sig flera utvisningar i första perioden och Södertälje utökade sin ledning då Christopher Bengtsson sköt 0-2.

– Det känns lite surt för vi ger bort första perioden och det är det som förlorar oss matchen, kommenterar Pär Styf - Huvudtränare, vi behöver fokus och fart från släpp till slutet.

Nollan höll sig ända in i slutet på första perioden då MODO Hockeys Johan Harju reducerade till 1-2 efter en skarp passning från Patrik Karlkvist.

I andra perioden spelade MODO Hockey med mer fokus och kvitterade 2-2 redan efter 3:13 det var även flera goda målchanser under perioden där bland annat Michael Boivin blev stoppad av stolpen vid en inbrytning från kanten. Trots en stark andraperiod för MODO Hockey så var det Södertälje genom Jacob Dahlström som sköt 2-3 med endast 22 sekunder kvar av perioden.

Tredje perioden inleddes medfyra mot fyra spel där Södertälje utökade sin ledning till 2-4, mot slutet lyckades MODO Hockey reducera till 3-4 efter spel 6 mot 5 men efter att Södertälje sköt 3-5 i öppen kasse var matchen över.

– Det är frustrerande på grund av att det är vi själv som sätter oss i en dålig sits i en förstaperiod där vi inte är riktigt påslagna, säger tränare Urban Omark, vi måste gå ut med det mentala som vi hade i matchen mot Björklöven

Hur återhämtar ni er efter en match som den mot Södertälje?

– Vi blickar framåt, vi har pratat lite om speldetaljer och fokus inför matchen mot Björklöven, berättar Styf, vi har också haft en bra isträning under torsdagen där vi såg både bra fokus och fart vilket vi tar med oss i matchen mot Björklöven.

Björklöven presterade starkt mot Mora på bortais med ett 0-5 resultat och tar andra raka trepoängaren efter en stark spelvecka.

Vad blir viktigt för MODO Hockey i matchen mot Björklöven?

– Det handlar om att vi måste hålla fokus och disciplin i 60 minuter, när vårt spel fungerar som det ska från pucksläpp så ser vi resultaten.