Dubbla förluster både för J18 och J20

26 januari 2020 18:57
Junior

Det blev ingen rolig helg för MODO Hockeys båda juniorlag på herrsidan. Det blev två förluster under helgen både i J18 Allsvenskan Norra och J20 SuperElit Top10.


Helgen blev ingen rolig historia för MODO Hockeys juniorlag. I J18 Allsvenskan norra blev det en av sex poäng då MODO Hockey under lördagen förlorade mot Timrå med 2-3 efter förlängning och under söndagen blev det förlust mot Almtuna med samma siffror.

— Jag lider med killarna i laget som kämpar och sliter utan att ha något som helst flyt med sig. Mot Timrå är vi spelförande och borde ha tagit alla tre poäng, men får istället nöja oss med en poäng efter att de kvitterat i slutminuten och sedan avgjort i sudden, säger huvudtränare Emil Svelander och fortsätter:

— Mot Almtuna skapar vi också tillräckligt med chanser för att kunna göra fler än två mål, men marginalerna är definitivt inte på vår sida just nu. Helgens insatser är dock ett par steg framåt jämfört med förra helgens och jag upplever att vi är på rätt väg. Det gäller att ha tålamod och fortsätta att tro på det vi gör, så kommer det att komma roligare helger framöver. Jag är nöjd med killarnas inställning i helgen, alla jobbar hårt och det borde definitivt ha lett till fler än en poäng.

Dubbla förluster även för J20

3-2 blev även siffrorna i helgens första match för MODO Hockey i J20 SuperElit Top10. Förlusten mot Leksand kom efter sent avgörande. Söndagens match mot Brynäs slutade med förlust med 7-4.

— Vi gör en bra match och där killarna framförallt spelar ett bra försvarsspel och det ger oss möjlighet att utmana en så pass bra motståndare som Leksand är. Tyvärr så fungerar inte vårt spel i special teams så här långt i serien och i jämna matcher så är det ofta det som avgör, vilket Leksand utnyttjar två gånger i dag och där är deras poängspelare skickliga, säger huvudtränare Micke Sundell och avslutar:

— Vi startar matchen mot Brynäs riktigt bra med snabbt passningsspel, spel i djupled och stor rörelse. Möjligen gick det lite för lätt i inledningen för vi går ner oss och spelar för mycket en och en och gör många mindre bra beslut. Vår avslutning ger mig ändå hopp där vi i princip parkerar hela den tredje perioden i Brynäs försvarszon. Vi skapar målchanser i varje byte, skjuter hela 24 skott men gör endast två mål.