Fredrik Glader ny sportchef i MODO Hockey
Publicerad: 2019-09-17
Nyhet
MODO Hockey kan idag presentera Fredrik Glader som ny sportchef i föreningen. ”Vi är jätteglada att allt nu är klart där Fredrik Glader är en person som kommer att passa in i föreningen. Han vill fortsätta den resa vi är inne på, är redo för att göra jobbet som krävs och brinner för uppgiften”, kommenterar MODO Hockeys VD Johan Widebro.

Fredrik Glader kommer från fem säsonger som huvudtränare i SDHL där han säsongen 2014/2015 ledde Munksund-Skuthamn innan han fortsatte tränarjobbet även i Luleå/MSSK. Tiden i Luleå innebar fyra säsonger för klubben där han även verkade som sportchef för damlaget.

– Jag kände att tiden nu var mogen för mig att gå vidare i karriären där MODO är en förening på väg i rätt riktning. Det har gjorts ett stenhårt jobb här sedan herrlaget åkte ur SHL och det som även attraherade mig är att föreningen har en tydlig målsättning. Det har även byggts upp en organisation och en ledarstab runt herrlaget som är intressant, där även juniorlagen har en väldigt stark tradition att år efter år tillhöra toppen i Sverige, kommenterar Glader och fortsätter:

– Jag vill vara en del av resan i MODO Hockey och ser en chans att utvecklas både som person och som ledare. Jag vill lära mig nya saker, bredda min kunskap och tillsammans med duktiga medarbetare ta steg framåt för föreningen.

"I en förening gäller det att göra saker tillsammans"

Fredrik Glader har en minst sagt gedigen erfarenhet från Luleå Hockey/MSSK där han tagit tre SM-guld under de fyra senaste säsongerna. Den senaste säsongen var Glader även förbundskapten för det danska damlandslaget. Men fokus i MODO Hockey kommer att ligga på herr- och juniorsidan.

– MODO Hockey har Björn Edlund som sportchef för damlaget och han gör ett jättejobb. Mitt fokus kommer att ligga på herr- och juniorsidan, men i en förening gäller det att göra saker tillsammans och vi behöver alla varandra för att nå framgång. Alla från kanslipersonal, vaktmästeriet och till funktionärer och inte minst samarbetspartners och supportrarna. Jag gillar en öppen miljö och det har jag även fått intryck av att MODO Hockey har skapat.

Fredrik Glader ser fram emot att börja jobbet som sportchef i MODO Hockey där han tillträder senast den 14 oktober.

– Det ska bli spännande att få komma till bygden, som jag vet andas hockey, och som har en organisation och personal som verkligen brinner för att MODO ska ta nästa steg som organisation. Tillsammans vill jag vara del av det som alla nu satsar mot med att ta herrlaget tillbaka till SHL, kommenterar Glader och avslutar:

– Från start gäller det för mig att lära känna organisationen och ledarstaben i och runt herr- och juniorlag och bilda mig en uppfattning innan jag sätter mig och börjar ta tag i saker på djupet. Högt på prioriteringslistan är en bra scoutingverksamhet och den vill jag utveckla tillsammans med hockeykompetent personal jag vet redan finns i och runt MODO Hockey. Tillsammans ska vi utforma framtiden.

Kontraktet mellan MODO Hockey och Fredrik Glader gäller för de tre kommande säsongerna.

{!B}

Till MODO Channel

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson