MODO Hockey gör 2,7 miljoner i plusresultat

8 juni 2021 14:30

MODO Hockeys vd Johan Widebro presenterade koncernens årsbokslut i en livesändning i MODO Channel på tisdagen.

Det ekonomiska resultatet för 2020/2021 blev plus 2,7 miljoner kronor och det egna kapitalet uppgår nu till 13,4 miljoner.


Det var minst sagt en annorlunda säsong, på grund av coronapandemin. Det faktum att så få kunde se matcherna på plats i Fjällräven Center var den stora anledningen till att koncernen MODO Hockeys intäkter för verksamhetsåret minskade till 79 miljoner kronor, att jämföra med 95,5 miljoner säsongen innan.

Den minskningen, med 16,5 miljoner, kunde dock vägas upp av en likvärdig minskning på kostnadssidan. Totalt sjönk kostnaderna med 16,3 miljoner.

Som helhet gjorde verksamheten en vinst på 2,7 miljoner kronor men utan extraordinära intäkter under året hade resultatet blivit minus 6,1 miljoner. De extraordinära intäkterna var:

  • Dels 5,3 miljoner i statligt stöd som egentligen gällde säsongen innan och den avbrutna finalserien mot Björklöven. Den intäkten landade på verksamhetsåret 20/21.

  • Dels också 3,4 miljoner i gåvor från företag och privatpersoner - pengar som i slutänden alltså var avgörande för att klubben skulle kunna göra ett plusresultat.

– Vi har en fantastiskt lojal sponsormarknad, vi har supportrar som ställer upp och vi har sålt i stort sett lika många säsongskort nu som vi hade gjort i fjol, säger vd Johan Widebro och fortsätter:

– Vi har en väldigt lojal bas, men vi måste också vara ödmjuka inför det faktum att människor lägger in sina egna, skattade pengar till MODO Hockey. Det är upp till oss att förvalta det på så bra sätt vi bara kan.

Se sändningen i MODO Channel i spelaren nedan. Dessvärre har inledningen försvunnit på grund av tekniska problem. Vi ber om ursäkt för detta.

Avslutningsvis: Årsmötet kommer att hållas den 1 juli. Kallelse och information om hur du anmäler dig publiceras inom kort på vår hemsida.