En poäng efter övertidsförlust mot Tingsryd
Publicerad: 2018-12-12
Det blev en svängig match mellan MODO Hockey och Tingsryd i HockeyAllsvenskan där MODO vände underläge till ledning i den tredje perioden. Trots detta kvitterade Tingsryd för att sedan vinna matchen på övertid.

I kvällens match i omgång 28 var det gästande Tingsryd som startade med två täta mål i den första perioden där Måns Hermansson gjorde 0-1 efter 10:23. Endast 41 sekunder senare höll sig Filip Ahl framme på en retur från MODO-målvakten Linus Lundin och med 0-2 på tavlan tog MODO Hockey timeout. Reduceringen från MODO Hockey kom efter 15:13 när Kalle Jellvert tog tillvara på en puck från slottet och efter isen sköt 1-2 för sitt sjätte mål för säsongen.

Efter den första periodpausen var det åter igen Tingryd som inledde målskyttet när Daniel Ljunggren förvaltade en passning från Kim Tallberg för 1-3 i den andra periodens andra minut. MODO Hockey spelade upp sig efter en svag inledning och reduceringen till 2-3 kom efter 16:17 när Patrik Karlkvist, assisterad av Tobias Ericsson och Jonathan Johnson, direktsköt sitt tolfte mål för säsongen när hemmalaget spelade powerplay.

Svängig tredjeperiod - Avgörande på övertid

Tredje perioden inleddes med dubbla avklarade boxplayspel från MODO Hockey innan Magnus Häggström kvitterade till 3-3 med klockan på 9:39. Henrik Björklund krigade förtjänstfullt fram en passning till kedjekamraten. MODO Hockey tog sedan ledningen i matchen dryga minuten efter kvitteringen när Joakim Hagelin från bakom målet hittade Kalle Jellvert som direktsköt 4-3 i det bortre krysset. Men Tingsryd kvitterade matchen när Filip Owesson styrde pucken i nät efter backskott från blålinjen med klockan på 13:58.

Den tredje perioden hettade sedan till och flertalet tacklingar delades ut, men inga fler mål föll under ordinarie tid. Övertidsspelet i tre mot tre blev sedan endast 17 sekunder innan Tingsryds Max Novak sköt 4-5 på en retur vilket gav två poäng till Tingsryd och en till MODO Hockey.

Nästa hemmamatch torsdag 20 december

MODO Hockey spelar nu match på bortaplan mot BIK Karlskoga innan nästa hemmamatch spelas torsdag den 20 december. Pucken släpps 19:00 när Västervik kommer på besök och biljetter finns i vanlig ordning på modo.ebiljett.nu.