Björn Edlund inför helgens bortamatcher

12 november 2020 11:10
Dam

Fredag och lördag spelar MODO Hockey matcher på bortaplan i SDHL 2020/2021 när AIK och SDE står som väntande motstånd. "Vi är fyllda av positiva energi och har väldigt mycket positivt som vi tar med oss in i den kommande helgen", kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Edlund till MODO Channel inför matcherna.


MODO Hockeys senaste matcher spelades mot Brynäs IF samt Leksands IF där MODO förlorade med uddamålet, 1-2, mot Brynäs innan tre poäng bärgades i hemmamötet mot Leksand. Den matchen vann MODO Hockey med 3-1.

– Matchen mot Brynäs är en bra insats från oss där vi är däroch gör spelmässigt en bra match mot ett kag med mycket bra självförtroende. Vi själva är inne i en process där vi börjar få välidgt postiva svar och kortfattat gör vi en bra insats där "Vicky" är riktigt bra i målet, kommenterar Björn Edlund och fortsätter:

– Mot Leksand var vi det spelförande laget och borde helt klart ha gjort några fler mål i den matchen. Vi var bestämda, resoluta och visar bra karaktär i laget genom hela matchen. Den matchen är jag väldigt nöjd med.

"Vill bygga vidare på bra prestationer"

Nu väntar möten mot AIK och SDE på bortais fredag respektive lördag. Säsongens första möte mot AIK slutade med förlust, 0-2, på bortais medan MODO besegrade SDE med 4-0 på hemmaplan senast lagen drabbade samman.

– Även fast vi förlorade i första matchen mot AIK var vi hela tiden påslagna i den matchen och var det bättre laget. Det har vi pratat om att ta med oss med att vi gjorde en bra match senast och måste komma ut i bra fart. Jämför vi den matchen mot första mötet mot SDE var det målen som var skillnaden och nu ser vi fram emot att bygga vidare på bra prestationer vi svarat för den senaste tiden, avslutar Edlund till MDOO Channel.

Till MODO Channel

Läget i MODO Hockey

Jaycee Magwood och Lore Baudrit är avstängda, men MODO väntar besked på överklagan på den domen innan avresa. I övrigt finns vissa frågetecken kring hur laget formeras, vilket bestäms först matchdagen.