Lauren Bench ny målvakt i MoDo Hockey
Publicerad: 2022-06-07
DAM
MoDo Hockey säger varmt välkommen till Lauren Bench, som är ny mellan stolparna i klubben inför kommande säsong. Amerikanskan har signerat ett kontrakt som sträcker sig till våren 2024. Jag ser fram emot att komma igång i mitt nya hem, säger Bench.

Lauren Bench är 24 år gammal och kommer ursprungligen från Eagan i Minnesota i norra USA. De senaste två säsongerna har hon representerat University of Minnesota i collegeligan NCAA. Under 2021/2022 vaktade hon kassen vid 23 tillfällen, bärgade 14 segrar, släppte in 1,98 mål per match och hade 91,9 i räddningsprocent.

Nu går flyttlasset till Örnsköldsvik och MoDo.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att fortsätta min hockeykarriär och att starta en ny resa på andra sidan havet, med MoDo, säger Bench och fortsätter:

– Staden, tillsammans med kulturen i klubben och organisationen runt omkring laget, gjorde valet enkelt. Jag ser fram emot att komma igång i mitt nya hem.

I Lauren Bench får MoDo Hockey en målvakt som mäter 178 centimeter och som, enligt sportchef Björn Edlund, har ett lugnt och tryggt spel men som också kan vara aggressiv.

– Hon täcker en stor del av målet och är positioneringssäker, men trots det finns det en aggressivitet där för att hitta puckar. Hon har haft konsekvent bra statistik under sina fem år på college. Jag tycker att vi har träffat en jackpot här – vi hade Lauren väldigt högt upp på vår prioriteringslista.

Kontraktet är skrivet över kommande två säsonger och Bench ansluter till laget i slutet av juli. Med sig har hon en stark vinnarmentalitet, menar Edlund.

– De senaste två åren har hon spelat för Minnesota, som är ett av de högst rankade lagen på college och där det finns en vinnarkultur. Jag tycker att det speglar av sig på Lauren. Hon var där för att vinna, och hon kommer till oss för att vinna. Det är någonting vi vill få in i gruppen också.

Lauren Bench kommer att spela med nummer 35 på ryggen i MoDo Hockey.

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist