Backen Henri Auvinen till MODO Hockey

22 januari 2018 10:40
J20

MODO Hockey kan idag meddela att backen Henri Auvinen är klar för spel i klubben under resterande del av säsongen 2017/2018. Auvinen kommer senast från spel finska Liiga för Jukurit men har även varit utlånad för spel i andraligan Mestis under säsongen.


Henri Auvinen, 24, är klar för spel i MODO Hockey. Med 86 kilo och 188 cm är Auvinen en defensiv back som har erfarenhet från 136 matcher i Liiga och 137 matcher i andraligan Mestis. Auvinen har även representerat Finland i både J18 och J20-VM.

– Auvinen är en back vi haft ögonen på och hans matcher i Liiga och Jukurit den här säsongen, kommenterar MODO Hockeys sportchef Micke Sundlöv och fortsätter:

– Vi får en spelare som är i en bra ålder och som vill utveckla sitt spel. Han är en utpräglad defensiv back, vilket vi tittat efter, och förhoppningen är att han kan hjälpa oss i det defensiva spelet under resterande del av säsongen.

Auvinen kommer till Örnsköldsvik och ansluter till MODO Hockey under måndag kväll och kommer att träna med laget på tisdag förmiddag.

Spelschema MODO Hockey i HockeyAllsvenskan 2017/2018