Tung helg för MODO Hockeys juniorer

19 januari 2020 19:20
Junior

Det blev en tung helg för MODO Hockeys båda juniorlag där J20 vann lördagens möte med Linköping men förlorade under söndagen mot HV71. För J18 slutade helgen med två förluster, mot Djurgården och Södertälje.


MODO Hockey hade fyra matcher i juniorligorna under helgen, två i J18 Allsvenskan Norra och två i J20 SuperElit Top10. Helgen blev resultatmässigt ingen framgång där det för J18 slutade med två förluster.

Under lördagen spelade MODO mot Djurgården, en match som slutade med förlust 1-4. Samma siffror blev det i söndagens match mot Södertälje, efter att MODO haft ledningen med 1-0 efter första perioden.

— En tråkig helg för oss där jag tycker att både Djurgården och Södertälje är bättre och vinner välförtjänt. Vi kommer inte upp i närheten av den nivån som vi vet att vi kan spela på. Vi förlorar för många närkamper och åkdueller vilket gör att framförallt Djurgården men även Södertälje får skölja över oss i spelvändningar och tillåts skapa långa anfall mot oss, säger huvudtränare Emil Svelander och fortsätter:

— Positivt från helgen är vårt spel i 4-5 och 3-5 som är riktigt bra. Vi blir utvärderade i helgen och det är bara att lära av detta och komma tillbaka med bättre prestationer kommande vecka.

En seger och en förlust för J20

I J20 SuperElit Top10 blev det seger i lördagens match mot Linköping, en match där gästerna hade ledningen med både 2-1 och 3-2 innan MODO Hockey inom loppet av en minut vände till ledning, en ledning som man sedan höll undan till seger med 5-4.

— En riktigt skön seger mot Linköping. Vi är inte tillräckligt bra i inledningen och ger kommandot till Linköping. I andra perioden spelar båda lagen ett bra anfallasspel men vi är effektiva i våra spelvändningar vilket ger oss utdelning i matchen. All heder till grabbarna som verkligen krigar sig tillbaka in i matchen efter en tuff start, säger huvudtränare Micke Sundell.

Söndagens möte med HV71 slutade med förlust med 0-5, en match där MODO Hockey var med målmässigt in i början av tredje perioden. MODO fick då, tveksamt, ett kvitteringsmål bortdömt för hög klubba och bara sekunder senare gjorde HV71 0-2, ett psykologiskt tungt mål.

— Vi börjar strålande, är aggresiva i försvarsspelet, vi åker skridskor och tar oss effektivt in i anfallszon. Man väntar egentligen bara på ett ledningsmål men så gör HV71 mål i powerplay på sitt första skott, säger Sundell och avslutar:

— Vi tar några onödiga utvisningar som gör att vi får kasta om rejält i laget. Vårt boxplay prövas rejält idag och med två insläppta i den spelformen i kombination med ineffektivt powerplay sätter oss inte i förarsätet direkt. Vi jagar för att komma ikapp men blottar oss ganska rejält och det utnyttjar HV71 så siffrorna rinner iväg i slutminuterna.