Luleå för starka i sista perioden
Publicerad: 2021-02-17
Dam
MODO Hockey stod emot bra i två perioder, men när Luleå satte upp farten i den tredje perioden så blev det för jobbigt och till slut vann hemmalaget med 6-2, efter att de gjort fem mål under de sista 20 minuterna.

MODO Hockey hade begett sig de 36 milen norrut efter E4:an för kvällens möte med Luleå. Inför kvällens match återstod två matcher i serien för MODO Hockey och båda matcherna skulle spelas mot Luleå.

Under den första perioden så var det mycket Luleå, delvis på grund av två stycken powerplay som hemmalaget fick. MODO spelade dock ett bra försvarsspel och i målet storspelade Viktorije Svejdova för gästerna. Ett mål skulle till slut komma och det var Luleå som gjorde det genom Noora Tulus med mindre än tre minuter kvar innan paus.

Luleå starkare i sista perioden

Den andra perioden blev betydligt jämnare spelmässigt och MODO fick dessutom utdelning på de chanser man skapade. I mitten av perioden kvitterade nämligen Daniela Pejsova då hon satte 1-1.

Knappt fem minuter senare så kom även ledningsmålet från MODO och det kom på en snabb spelvändning. Marion Allemoz drev upp pucken efter vänsterkanten och i en två mot etta så avslutade hon själv med ett distinkt skott i första krysset.

Men i den tredje perioden var hemmalaget starkare och när de ökade trycket så blev det för jobbigt för MODO. Med två mål inom 30 sekunder så vände Luleå på matchen och innan matchen var över hade det runnit iväg till 6-2-seger för Luleå.

En stark insats men inga poäng för MODO, därmed. Nu återstår en match i SDHL:s grundserie och den spelas mot Luleå hemma om nio dagar, alltså den 26:e februari.