Byron Ritchie återvänder till MODO Hockey

10 maj 2015 18:05

Efter fyra säsonger i Bern återvänder Byron Ritchie nu till MODO Hockey där han säsongen 2010/2011 sköt 23 mål och svarade för 21 assist på 53 spelade matcher. ”Vi har haft en bra kontakt ända sedan han spelade här senast och trots den korta sejouren då har Byron ett stort MODO-hjärta, vilket vi värderar väldigt högt”, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.


MODO Hockeys senaste nyförvärv är kanadensaren Byron Ritchie som de fyra senaste säsongerna representerat Bern i den schweiziska ligan. Säsongen 2012/2013 vann Bern ligatiteln och då svarade Ritchie för 7 mål och 15 assist för 22 poäng på 20 slutspelsmatcher. Den noteringen betydde flest assist och flest poäng i NLA-slutspelet.

Under fyra säsonger i Bern svarade Ritchie totalt för 88 mål och 134 assist för 222 poäng under 231 matcher. I NLA-slutspelet blev det totalt 38 poäng (10+28) på 51 matcher.

”Kommer att vara en ledare i gruppen”

Byron Ritchie har även rutin från spel i NHL där det totalt blivit 58 poäng (25 mål och 33 assist) på 324 matcher för Carolina Hurricanes, Florida Panthers, Calgary Flames och Vancouver Canucks. Säsongen 2010/2011 representerade Ritchie MODO Hockey och blev en favorit bland fansen med sin uppoffrande spelstil och 23 mål på 53 matcher.

– Trots att Byron Ritchie endast var här en säsong satte han ett stort avtryck med sin karaktär både på och utanför isen. Det är en spelare som jobbar hårt både offensivt och defensivt och är en kille som kommer att vara en ledare i gruppen de kommande säsongerna, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.

– Ritchie är en pålitlig poängplockare, vilket inte minst hans facit i den schweiziska ligan visar. Han är i bra form och väldigt hungrig inför att återvända till MODO Hockey, konstaterar Svartvadet och avslutar:

– Vi har haft en bra kontakt med varandra ända sedan han spelade här senast och trots den korta sejouren då har Byron ett stort MODO-hjärta, vilket vi värderar väldigt högt.

Kontraktet med Byron Ritchie sträcker sig över de två kommande säsongerna.