Seger mot Björklöven efter vändning
Publicerad: 2019-08-28
MODO Hockey vände underläge med 0-2 till seger med 5-2 mot Björklöven när SCA cupen 2019 startade på onsdag kväll. Kim Rosdahl blev målskytt där Mathias From och Patrik Karlkvist båda svarade för två mål. Nästa match spelas på fredag i Sundsvall när MODO Hockey möter Mora IK.

Onsdagkvällens match i Fjällräven Center höll en hög temperatur och det redan från start. Det märktes att rivaliteten är påtaglig mellan MODO och Björklöven där den första perioden innehöll 20 utvisningsminuter. Målen kom dock i spel fem mot fem där Oskar Stål-Lyrenäs tog tillvara på ett friläge där avslutet gick i mål mellan benen på Erik Hanses i MODO-kassen.

Björklöven utökade även sin ledning innan den första perioden var över. Med klockan på 13:43 noterades Hardy Häman Aktell för 0-2 efter ett skott från blålinjen där det var mycket trafik framför MODO Hockeys mål.

Tre raka mål från MODO i andra

MODO Hockey vände matchen i den andra perioden när hemmalaget svarade för tre raka mål. Patrik Karlkvist inledde målskyttet för MODO när han efter 3:51 styrde in Oscar Hedmans skott för 1-2. Efter 11:35 kom kvitteringen och det i powerplay där Kim Rosdahl var sist på pucken med en styrning för 2-2. Karlkvist gjorde sedan sitt andra mål för kvällen när han tog tillvara på sin egen retur på nära håll för 3-2 efter 13:31.

Matchen fortsatte att vara intensiv och Björklövens Alexander Deilert fick matchstraff efter en armbågstackling i slutet av den andra perioden. Perioden innehöll även en otäck situation där Tommy Enström fick en Björklöven-spelare över sig och tvingades utgå från matchen.

From säkrade segern med två mål

Mathias From var pigg i MODO Hockey matchen igenom och fick utdelning efter 10:06 i den tredje perioden när han med en fin individuell prestation och ett säkert avslut satte 4-2 till MODO Hockey med ett välriktat skott. Inte ens två minuter senare svarade From för sitt andra mål när han var sist på pucken efter ett fint spel mellan Patrik Karlkvist och Jonathan Johnson där 5-2 även blev slutresultatet i matchen.

Skotten skrevs till 34-23 med utvsiningsminuterna 16-43. SCA cupen fortsätter till helgen där MODO Hockey möter Mora IK på fredag kväll innan match mot Timrå IK avslutar cupen på lördag eftermiddag.

Repris av matchen i MODO Channel Premium

MODO Channel Premium direktsände från Fjällräven Center och reprisen av hela matchen finns att tillgå.