Fortsättning för Victor Berglund i MODO Hockey

24 april 2019 11:20
Victor Berglund i MODO:s retro-tröja
Herr

MODO Hockey kan idag presentera ännu en viktig kontraktsförlängning för den kommande säsongen. Backen Victor Berglund är klar för spel i HockeyAllsvenskan 2019/2020. ”Det är bra för Victor att han är kvar, det är bra för MODO att han är kvar så det är en win-win för alla där vi är väldigt glada över att han stannar”, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist.


Victor Berglund har gått hela vägen genom MODO Hockeys organisation och har klassiska Svedjeholmens IF som moderklubb. Efter spel i U16, J18 och J20 skedde debuten i representationslaget 2016/2017. Den säsongen var Berglund även en av spelarna som tog dubbla SM-guld med MODO Hockey J18 och J20. Efter debutsäsongen i HockeyAllsvenskan 2017/2018 svarade Berglund för en stark fjolårssäsong när han spelade 50 av 52 matcher med över 14 minuters istid i snitt per match.

– Victor är en stor talang där han den senaste säsongen utvecklade sitt defensiva spel på ett mycket bra sätt. Det kanske tog lite ifrån hans offensiv där han inte följt med lika mycket i anfallsspelet som vi önskat, men det kommer vi att fortsätta att jobba på inför nästa säsong, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist och fortsätter:

– Tillsammans med Tom Hedberg utvecklades Victor Berglund väldigt mycket med ansvar. Han var hela tiden på plats när det blev fel i exempelvis uppspelsfaser och sen har han ett väldigt bra skott med sin right-fattning. Det kan han även kan nyttja mer den kommande säsongen.

"Kommer att växla upp i offensiven"

Det står nu klart att Victor Berglund förlänger med MODO Hockey när backen är klar för spel i HockeyAllsvenskan 2019/2020 vilket blir Berglunds sjunde raka säsong för MODO Hockey. Berglund avslutar i detta nu den pågående säsongen med spel i Calder Cup-slutspelet för Providence Bruins.

– "Bella" hade flera alternativ att välja på, men lyckligtvis valde han att stanna i MODO Hockey, kommenterar Hellkvist och avslutar:

– Han har utvecklingspotential i spelets alla delar där han kommer att växla upp i offensiven den kommande säsongen då vi jobbar med de bitarna. Det handlar även om att lägga på sig några kilon med träning, kost och vila. När det sitter som det ska kommer han garanterat att ta nästa steg i utvecklingen.

Kontraktet mellan MODO Hockey och Victor Berglund gäller säsongen 2019/2020.

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2019/2020

Till MODO Channel