MODO Hockey förlänger med Per-Åge Skröder

6 maj 2015 11:52

Per-Åge Skröder anlände till Örnsköldsvik inför säsongen 2006/2007 och har sedan dess svarat för inte mindre än 517 matcher och 190 mål för MODO Hockey. Parterna är nu överens om en kontraktsförlängning på två säsonger. ”Per-Åge är en viktig kugge i nästa års lagbygge då han kommer till jobbet varje dag, har en bra karaktär samt är en spelare som gör viktiga mål”, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.


Den nionde säsongen för Per-Åge Skröder i MODO Hockey slutade med 14 fullträffar och 11 assist för totalt 25 poäng. Nu står det klart att det blir ytterligare två säsonger i MODO Hockey för den skarpskjutande norrmannen.

– Det känns naturligtvis jätteroligt att det nu är klart med en kontraktsförlängning, säger Per-Åge Skröder som nu laddar för sin tionde säsong i MODO Hockey:

– Först och främst handlar det om att laget ska göra en betydligt bättre insats än under den förra säsongen och jag ser fram emot att vara en bidragande faktor till en bättre tabellplacering.

20 mål till tangerat målrekord i SHL

Per-Åge Skröder klättrar stadigt på topplistan över flest gjorda mål totalt i SHL och Elitserien och står inför säsongen 2015/2016 på 250 gjorda mål vilket ger en fjärdeplats genom alla tider. Det saknas 12 mål från MODO Hockeys nummer 10 att klättra en placering och totalt krävs 20 mål för att tangera Lars-Gunnar Petterssons notering på 270 mål.

– Per-Åge har varit en del av MODO Hockey under lång tid och alltid varit en spelare som levererat. När det gick som tyngst under den förra säsongen var han en av spelarna som drog det tyngsta lasset både på och utanför isen, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet och avslutar:

– Per-Åge är en viktig kugge i nästa års lagbygge då han kommer till jobbet varje dag, har en bra karaktär samt är en spelare som gör viktiga mål.

Kontraktet med Per-Åge Skröder sträcker sig över två säsonger.