Sofia Engström fortsätter i MODO Hockey

12 juni 2020 14:08
Dam

MODO Hockey kan idag presentera en kontraktsförlängning med backen Sofia Engström. ”Vi är väldigt glada att Fia väljer att fortsätta i MODO Hockey. Den senaste säsongen fick vi på nära håll se hennes kvalitéer som spelare. Efter vi suttit ner och prata stod det tidigt klart att vi delade samma revanschlusta inför nästa säsong”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Björn Edlund.


Efter att under i stort sett hela sin karriär representerat Leksands IF kom Sofia Engström till MODO Hockey inför den förra säsongen och spelade 30 matcher i SDHL 2020/2021 för klubben. Idag står det klart att det blir en fortsättning för Engström då hon signerat ett nytt avtal med MODO.

– Fia är spelare med stor erfarenhet och rutin som spelar en modern ishockey tack vare sin fina skridskoåkning och teknik. Hon kan lösa svåra situationer utan problem och har även en stor offensiv uppsida som vi fick se lite av den senaste säsongen och som vi tillsammans vill fortsätta att utveckla, kommenterar Björn Edlund.

"Inte nöjd efter den förra säsongen"

Sofia Engström svarade för 13 poäng på 30 matcher i SDHL 2020/2021 och ser nu fram emot en fortsättning i MODO Hockey där det nya kontraktet gäller för den kommande säsongen.

– Med tanke på den förra säsongen så är varken föreningen eller jag som spelare nöjd. Jag kände snabbt att jag var sugen på att fortsätta resan i MODO Hockey och jag är ingen person som ger upp eller viker ner mig bara för att det kommer en motgång, kommenterar Engström och avslutar:

– Jag är helt övertygad om att det kommer gå bättre resultatmässigt den kommande säsongen och det är den största anledningen till att jag vill vara kvar i föreningen. Det blev inte som någon av oss hade tänkt den senaste säsongen så nu gäller det därför att jobba ännu hårdare.

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2020/2021

Fler klipp i MODO Channel