MODO Hockey förlänger med fem spelare

6 maj 2015 10:41

MODO Hockey förlänger med fem spelare då Albin Runesson, Axel Ottosson, Linus Sandin, Erik Flood och Kristian Jakobsson alla skrivit på nya kontrakt. "Kullen med spelare född 1996 utvecklas till SHL-spelare och som del i vår långsiktiga strategi är vi väldigt glada att kunna förlänga kontrakten med de här spelarna", säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.


Albin Runesson var med i MODO Hockeys laguppställningen vid 25 tillfällen den senaste säsongen och noterades för fyra assist på 9:12 i istid i snitt per match. Kontraktet med Runesson förlängs nu med ytterligare en säsong.

Axel Ottosson var ombytt vid 11 tillfällen i a-laget och svarade för ett mål medan 22 poäng (9+13) på 18 matcher i J20 SuperElit Top 10 räckte till en sjätte plats i hela seriens poängliga. Kontraktet med Ottosson förlängs med ytterligare två säsonger.

Tre spelare lånas sedan tidigare ut till Mora IK under nästa säsong och där har kontrakten med Linus Sandin och Erik Flood förlängts med två år medan kontraktet med Kristian Jakobsson förlängts med ett år.

– Tre av spelarna blir utlånade för att få möjlighet att spela seniorhockey på hög nivå i vinter medan Runesson och Ottosson blir kvar i Örnsköldsvik för att utvecklas vidare här. Alla spelare är födda 1996 och som del i vår långsiktiga strategi är vi väldigt glada att kunna förlänga kontrakten med de här spelarna, säger GM Per Svartvadet och avslutar:

– Det här är samtliga väldigt bra killar som vi tror på mycket inför framtiden. Alla är här under hela sommaren och kör försäsongsträning med resten av a-laget och vi kommer med spänning att följa deras fortsatta utveckling.