Adrian Kempe förlänger med MODO Hockey

12 juni 2014 17:02

MODO Hockey kan idag meddela att man har förlängt kontraktet med Adrian Kempe.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2015-16.

– Att jag nu förlängt kontraktet med MODO Hockey känns grymt bra. Tycker jag tog ett stort steg och utvecklades mycket under förra säsongen. Jag trivs förträffligt i klubben och staden och ser verkligen fram emot fortsättningen, säger Adrian Kempe.


17-årige (1996-09-13) Adrian Kempe är en av svensk hockeys största talanger. Nu är det klart att Adrian har förlängt kontraktet med MODO Hockey.

– En viktig pusselbit i vårt lagbygge. Adrian hade en fantastisk utveckling förra säsongen och trots sin ringa ålder kan han bli en ledare i laget kommande säsong, säger Per Svartvadet, GM i MODO Hockey.

Adrian debuterade i SHL 19 september 2013 borta mot Leksand och totalt under säsongen gjorde han 47 matcher och tolv poäng.

– Adrian överraskade mycket på oss under fjolårssäsongen. Vi visste om att talangen fanns men trodde kanske inte att han skulle kunna ta klivet så snabbt. Adrian är kraftfull i sitt spel. Han var dessutom jämn match efter match vilket är ovanligt för en spelare i så ung ålder, berömmer MODO Hockeys headcoach Anders Forsberg.

Fjolårets klubblagssäsong avslutade Adrian med att vinna SM-guld med J18-laget. På fyra slutspelsmatcher gjorde Adrian fem mål och tre assists. I finalen mot Linköping som MODO Hockey vann med 4-3 efter straffavgörande gjorde Adrian två mål under ordinarie matchtid och dessutom gjorde han det avgörande målet i straffläggningen.

– Adrian är en oerhört skicklig tvåvägsspelare som har det där lilla extra. Utan tvekan en av de allra främsta som jag haft förmånen att coacha, säger Lennart Hermansson som var headcoach i guldlaget, och numera sportkoordinator i klubben.

När Adrian tittar tillbaka på fjolårssäsongen säger han så här:

– Visst hade jag hoppats på att få vara med och träna med A-laget ibland och kanske också få göra något inhopp i match. Men det blev betydligt mer än så och det var klart över förväntan – men framför allt var det kul.

Nu har han förlängt kontraktet med MODO Hockey och det var egentligen inte något svårt beslut.

– Jag har hela tiden känt att det är MODO Hockey som gäller för mig i Sverige. Jag tog ett stort steg på min utvecklingskurva förra säsongen och med hårt jobb hoppas jag kunna ta ytterligare kliv den kommande säsongen, säger Adrian.

– Adrian är en lugn, jordnära och seriös kille vid sidan av isen. När han tar på sig utrustningen blir han en krigare, ledare och hårt jobbande lirare. Just sådana personligheter passar perfekt in i profilen för MODO Hockey. Han tar för sig på ett positivt sätt och med sin storlek, skridskoåkning och teknik så känns det mycket spännande att följa honom framöver, säger GM Svartvadet och fortsätter:

– Det känns också skönt, för båda, att vi har gjort den här kontraktsförlängningen klar. Nu kan Adrian lägga fullt fokus på försäsongsträningen och den kommande NHL-draften och hoppas att han hamnar i en bra organisation.

– Det ska bli kul och spännande att åka över på NHL-draften. Egentligen har jag inte några förväntningar på det sättet men visst skulle det vara kul att gå i första eller andra rundan, säger Adrian och fortsätter:

– Självklart är målet att en dag ta sig till NHL. Om det blir om ett, två eller fler år får framtiden visa. Nu är mitt mål att träna hårt, spela mitt spel, utvecklas och sedan får man se vad som händer. Jag är inte den som pratar mest i omklädningsrummet direkt. Men jag hoppas kunna vara en ledande spelare på isen i vinter.