Målrik helg för juniorlagen

2 februari 2020 18:47
Junior

Fyra matcher har spelats i helgen för MODO Hockeys två juniorlag. I J20 SuperElit Top10 så blev det två förluster mot Örebro och Djurgården medan det blev två vinster i J18 Allsvenskan Norra mot Lidingö och AIK.


MODO Hockeys båda juniorlag på herrsidan har haft dubbla matcher under helgen och det har handlat om hemmamatcher både i J20 SuperElit Top10 och i J18 Allsvenskan Norra.

I J20 SuperElit Top10 blev det två förluster där det under lördagen blev förlust med 4-7 mot Örebro och söndagen innebar förlust mot Djurgården med 1-4.

— Vi börjar matchen bra mot Örebro och tar ledningen men sedan går vi i Örebros fälla och tillåter deras snabba omställningar som också leder till flera mål bakåt. Vi gör ett försök att ta oss tillbaka i tredje perioden och skakar verkligen Örebro men två mindre bra försvarsinsatser gör att de kan gå ifrån till seger, säger huvudtränare Micke Sundell och fortsätter:

— Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna matchen mot Djurgården men är inte tillräckligt effektiva i avgörande lägen. Vi är trots allt bättre försvarsmässigt i dagens match men bjuder bort lite för mycket, framför allt på deras mål. Vi har lite att jobba på för att vända vår negativa trend så landslagsuppehållet kommer lägligt för oss.

Målfest mot Lidingö för J18

Lördagens möte mot Lidingö i J18 Allsvenskan Norra skulle bli en riktig målfest där MODO Hockey vann den sista perioden med smått otroliga 9-2 och hela matchen med 11-4. Riktigt lika målrikt blev det inte i söndagens seger mot AIK där siffrorna till slut skrevs till 4-3 efter ett sent segermål från MODO.

— Det blir proppen ur i lördagens match i tredje perioden. Vi gör en bra match och får riktigt bra stäm där killarna spelar ut och bjuder på bra hockey. Vi får även lite retroaktiv utdelning efter en tids motstuds, säger huvudtränare Emil Svelander.

— Matchen mot AIK är en bra match mellan två spelande lag. Vi lyckas hämta upp ett tidigt tvåmålsunderläge och vi avgör matchen i powerplay i den tredje periodens slutminuter. Det här är en riktigt bra laginsats där vi har intensiv skridskoåkning och hårt jobb utan puck kombinerat med bra passningsspel, det vill säga exakt så som vi vill spela, avslutar Emil Svelander.

Landslagsuppehåll väntar

Både J18 Allsvenskan Norra och J20 SuperElit Top10 har nu speluppehåll för landslagsspel, där det sedan handlar om möte med Björklöven för J18 och spel mot Växjö för J20 om två veckor.