MODO straffade AIK på bortaplan
Publicerad: 2020-11-13
Dam
MODO Hockey svarade för en mycket bra prestation på bortais mot AIK och vann till sist på straffar där Amanda Ahlm sköt det matchavgörande målet för två poäng. Övriga målskyttar för MODO Hockey var Lina Ljungblom och Maja Grundström.

MODO Hockey mötte AIK på Ulriksdals IP på fredag kväll. Matchen startade i ett högt tempo där gästande MODO Hockey hade det mesta av pucken och även skapade de farligaste chanserna i inledningen av matchen. Men den första perioden blev utan mål efter skottstatistiken 4-8.

Fyra mål i den andra perioden

De andra akten fortsatte MODO att vara närmast matchens första mål och fick även chansen i spel fem mot fyra efter fyra minuters spel utan att kunna skapa farliga chanser i powerplay. Erica Rieder träffade där efter ramen på ett distansskott innan det var hemmalaget som tog ledningen i just powerplay. Efter vunnen tekning sköt Erica Johansson Udén från backposition för 1-0 efter 11:20.

MODO Hockeys kvittering kom efter 13:26 när Paula Bergström tog köksvägen där Lina Ljungblom slog returen i nät för 1-1 och hennes sjätte mål den här säsongen. Endast dryga två minuter senare tog MODO även ledningen i matchen när Maja Grundström stoppade en rensning för att på egen hand driva in mot kassen och skjuta 1-2 till vänster om Jule Flötgen i AIK-kassen. Men innan perioden var slut kvitterade AIK när Lisa Johansson passade fram från bakom kassen till Iveta Koka som sköt 2-2.

Inga mål i den tredje - Seger efter straffar

Den tredje perioden inleddes med avvaktande spel, men Daniela Pejsova svarade för en starkt inbrytning efter sex minuters spel och var nära att sätta ledningsmålet för MODO. Strax där efter var det Lina Ljugblom som högg på en retur utan att överlista AIK-målvakten och MODO hade vittring på nästa mål i matchen genom chans på chans.

Med fem minuter kvar av perioden fick MODO ett gyllene läge att avgöra matchen i powerplay, men spelet i numerärt överläge blev resultatlöst och MODO kunde heller inte förvalta massvis av lägen att avgöra. Skotten 16-31 där matchen gick till övertid där MODO inledde i numerärt överläge och Rieder träffade ribban direkt. Sofia Engström kunde inte förvalta ett fritt läge i slottet dryga tre minuter i förlängningen och matchen gick till straffar.

Där blev MODO:s Amanda Ahlm matchvinnare med det enda målet efter ett distinkt skott och MODO Hockey gick vinnande ur matchen med 2-3, mycket rättvist. Nu väntar match redan imorgon för MODO Hockey som möter SDE med start 17:30.