MODO Hockey förstärker inför SM-slutspelet

13 februari 2019 09:30
Dam

Under onsdagen stod det klart att MODO Hockey värvar två spelare inför det stundande SM-slutspelet. Lore Baudrit och Betty Jouanny ansluter från Björklöven och är spelklara redan till den första kvartsfinalen mot Brynäs IF. "De kommer göra vår trupp både bredare och starkare nu inför slutspelet", säger Sportchef Björn Edlund.


I kväll inleds jakten på SM-guldet för MODO Hockeys damer. Nu står det klart att man får förstärkning inför slutspelet där man ställs mot Brynäs IF i kvartsfinalen.

Två forwards i form av Lore Baudrit och Betty Jouanny. De två 27-åringarna kommer senast från Björklöven, där spelarna har varit tongivande spelare under säsongen.

– I och med att vi har tappat tre spelare under säsongen har vi skannat marknaden. Till en början har vi velat ge våra nuvarande spelare istid och ge dem en möjlighet att ytterligare steg inför framtiden, säger Björn Edlund och fortsätter:

– Att vi får in Lore och Betty gör att vi får både en bredare och starkare trupp inför slutspelet.

Lore Baudrit har gjort flera matcher med MODO Hockey tidigare under säsongen. Då blev det sju poäng under den fyra matcher långa utlåningen.

– Lore har en bra storlek, är stark med pucken och har ett bra skott där hon har en näsa för målet. Vi har även sett henne tidigare under säsongen så vi vet vad vi får ut och hon känns redan som en i gänget, säger Edlund.

Betty Jouanny är en spelare som huvudtränare Edlund har bra koll på sedan tidigare då hon spelat både i Brynäs och även tillhört Djurgården tidigare i år.

– Betty är en halvny bekantskap då vi har sett henne i Brynäs tidigare säsonger. I år kom hon in lite senare i Björklöven och har gjort det bra där. Betty är en ettrig spelare med bra fart och sedan är hon väldigt teknisk. Hon kommer kunna vara med och fördela spelet på ett bra sätt samt vara en spelare som jobbar hårt.

Både Baudrit och Jouanny är spelklara redan till onsdagens första kvartsfinal och kontraktena är skrivna för resten av säsongen.