En poäng borta mot svårspelade HV71
Publicerad: 2020-11-29
Dam
MODO Hockey tog en mycket stark poäng borta mot HV71 i söndagens match i SDHL. Gästerna hade ledningen med 2-0 en bit in i andra perioden men hemmalaget kom tillbaka till 2-2 och i förlängningens andra minut kom avgörandet, i spel fyra mot tre, då HV71 gjorde 3-2.

MODO Hockeys andra match för helgen spelades i Jönköping och Husqvarna Garden där det var möte med topplaget HV71. Efter gårdagens seger mot Göteborg så var det ett tufft uppdrag som väntade i SDHL för MODO.

De första 20 minuterna visade ett litet övertag för hemmalaget, till viss del via de två powerplay som HV71 hade. Men MODO Hockey stod upp bra och Klara Peslarova fortsatte på den inslagna vägen från lördagens match och spelade riktigt bra mellan stolparna.

Stark inledning av mittenperioden

MODO Hockey kom ut betydligt bättre i den andra perioden och efter 4:22 tog man också ledningen i matchen genom Fia Engström, som assisterades av Amanda Ahlm och Lina Ljungblom.

Just Lina Ljungblom blev sedan även målskytt då hon i powerplay med 10:12 på klockan gjorde 0-2 och såg till så att MODO hade ett bra utgångsläge för den andra halvan av matchen.

Innan den andra perioden var över hade hemmalaget reducerat till 1-2, ett mål som kom från Sanni Hakalas klubba.

MODO höll undan till en poäng

Hemmastarka HV71 jagade en kvittering och 4:55 in i tredje perioden så kom den genom Felizia Wikner-Zienkiewicz när hon gjorde 2-2. Under resterande del av perioden klarade MODO Hockey av två stycken utvisningar och det tog matchen till förlängning och en säkrad poäng för gästerna.

I förlängningen drabbades MODO av ytterligare en utvisning och den här gången, i spel fyra mot tre, kunde inte längre MODO stå emot utan HV71 avgjorde matchen genom mål från Danielle Stone.

MODO fick därmed med sig en poäng från den här svåra matchen, ett mycket bra resultat och totalt sett blev det fyra poäng från helgens två matcher på bortaplan.