Larry Huras ny huvudtränare i MODO Hockey

24 april 2015 13:15

Kanadensaren Larry Huras, 59, är MODO Hockeys nye huvudtränare. Huras kommer senast från uppdraget som huvudtränare för Ingolstadt i den tyska ligan och har erfarenhet från bland annat 18 säsonger som huvudtränare i schweiziska ligan NLA. ”Vi får en head coach med en rak och tydligt ledarstil och ett stort hockeyhjärta”, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.


MODO Hockey kan idag presentera Larry Huras, 59, som huvudtränare. Huras kommer senast från jobbet som huvudtränare för ERC Ingolstadt där säsongen slutade med en finalförlust mot Adler Mannheim. Titlar har annars Huras gott om då han som tränare i Schweiz vann tre mästerskap; 2000/2001, 2002/2003 samt 2009/2010.

– Att jobba i SHL och med MODO Hockey ser jag som en härlig utmaning. Jag vill alltid tävla på den högsta nivån och att det dessutom var längesedan det fanns en nordamerikansk huvudtränare i SHL gör det hela ännu roligare, säger Larry Huras och fortsätter:

– Jag har alltid ansett mig vara en elev av spelet ishockey men jag vet att jag med min erfarenhet kan tillföra saker både spelmässigt samt i filosofin kring ett lagbygge. Mitt mål är alltid att bli en bättre tränare än vad jag för tillfället är och jag är hungrig att vara med på den resan varje dag samt vara en del av hela sportens utveckling framåt.

Vilka är nycklarna för att MODO Hockey ska lyckas med dig som huvudtränare?

– Öppenhet från mig och öppenhet i den sportsliga organisationen. Vi har en idé om det spel vi vill spela och om de spelare vi har och vill ha i laget. Tillsammans med Per Svartvadet, Peter Forsberg och hela laget måste vi ta reda på vår identitet och utveckla kulturen i klubben.

”En rak och tydlig ledarstil”

– Vi har följt Larry Huras under en längre tid och det känns nu väldigt bra att kontraktet är skrivet. Huras har länge följt svensk ishockey och har stor erfarenhet av europeisk klubbishockey, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet och avslutar:

– Vi får en head coach med en rak och tydligt ledarstil och ett stort hockeyhjärta. Vi ser fram emot att tillsammans ta klubben in i framtiden då vi är överens om hur MODO Hockey ska byggas och agera ute på isen. Jag ser fram emot samarbetet.

Kontraktet med Larry Huras sträcker sig över två säsonger.