MoDo förlänger kontraktet med Sam Vigneault!

25 november 2021 12:31

MoDo Hockey kan med glädje meddela att kontraktet med centern Sam Vigneault har förlängts. Det nya kontraktet sträcker sig fram till och med våren 2023. "Det här är en bra plats för mig att vara på", säger Vigneault.


På relativt kort tid har han hunnit lämna ett stort avtryck, den 196 centimeter långe Sam Vigneault. Förutom sju mål och tolv poäng på 16 matcher har kanadensaren stått för ett gediget arbete i båda ändarna av isen och också fått ett stort ansvar från ledarstaben, inte minst på slutet när det saknats spelare av olika anledningar.

Vigneault skrev på ett ettårskontrakt med MoDo i somras – och redan nu har han bestämt sig för att förlänga det med ytterligare ett år.

– Det var inte så svåra förhandlingar utan det gick ganska snabbt. Jag är glad över att vi fick till ett avtal. Jag ser mycket fram emot att komma tillbaka hit även nästa säsong, säger Sam Vigneault.

Varför förlängde du?

– Jag trivs bra här. Jag och min flickvän pratar mycket om det också, att vi trivs här. Alla runt omkring i staden har varit vänliga och allting har varit positivt.

– Jag trivs med ledarna här, sportchefen, alla i restaurangen och runt om i arenan. Jag gillar såklart också mina lagkamrater och jag tycker att vi har ett bra lag. Det här är en bra plats för mig att vara på.

Sportchef Henrik Gradin hade stora förväntningar på Sam Vigneault när kanadensaren anslöt – och det han har fått se hitills har till och med överträffat dem.

– Han har startat säsongen på ett enormt bra sätt, säger "Hinken" och fortsätter:

– Han vinner otroligt mycket puckar, är puckskicklig och bidrar väldigt mycket offensivt. Han läser spelet på ett himla bra sätt. Jag gillar det jag ser; han är en bra karaktär.

Det nya kontraktet sträcker sig alltså över säsongen 2022/2023.

Hör vad Gradin och Vigneault har att säga i MoDo Channel: