Joonas Nättinen klar för MODO Hockey

3 juni 2014 11:00

MODO Hockey kan meddela att man har kontrakterat finländaren Joonas Nättinen som närmast kommer från Montreal Canadiens organisation.

– Vi tror mycket på att Joonas kommer att passa in i det lagbygge vi gör, säger Per Svartvadet, GM MODO Hockey.


23-årige (1991-01-03) centern Joonas Nättinen är klar för spel med MODO Hockey. Joonas som inledde sin karriär i JYP från Jyväskylä har de tre senaste säsongerna varit verksam i Nordamerika.

2009 draftades han i den tredje rundan av Montreal Canadiens och han har en NHL-match (18 januari i år när Montreal mötte Toronto på bortaplan) på kontot.

I övrigt har det under de senaste tre åren handlat om AHL-spel med Hamilton Bulldogs för vilka han spelat 156 matcher och gjort 45 poäng, varav 24 mål.

– Publiken i Örnsköldsvik har alltid älskat finländska spelare – och finländska spelare har dessutom alltid lyckats bra här. säger Per Svartvadet, GM MODO Hockey.

I det finska juniorlandslaget har Joonas varit en flitig aktör. Totalt har han gjort 119 juniorlandskamper och spelat dubbla JVM-turneringar på såväl U18- som U20-nivå.

Innan Joonas åkte över till Nordamerika gjorde han 58 matcher i finska SM-liiga (samt ytterligare två slutspelsmatcher) för Espoo Blues respektive HPK Hämeenlinna.

– Joonas är en bra hockeyspelare som behöver få utrymme att utvecklas. Det är precis vad han kommer att få i MODO Hockey, säger GM Svartvadet och fortsätter:

– Det är också precis detta vi vill stå för. Att unga, hungriga och revanschsugna spelare ska utvecklas och ta nästa steg. Vi är glada över att Joonas valde spel i MODO Hockey kommande säsong.

Högerskytten Joonas som mäter 188 cm och väger 90 kg anländer till Örnsköldsvik under dagen.

– Att Joonas redan nu kommer på plats för att bekanta sig med klubben, tränare, spelare, staden och den dagliga hårda träningen som genomförs bevisar bara ytterligare att han är en spelare av "rätta virket", säger Svartvadet.

Kontraktet med Joonas - som kommer att spela i tröjnummer 23 - sträcker sig över säsongen 2014-15.