Nytt kontrakt med Fredrik Olofsson
Publicerad: 2020-03-09
Nyhet
Inför stundande spel i den HockeyAllsvenska finalen har MODO Hockey en glädjande nyhet när centern Fredrik Olofsson skrivit kontrakt för den kommande säsongen. ”Vi jobbar vidare med kontinuitet i truppen där vi är väldigt glada att "Freddy" kommer att stanna även den kommande säsongen. Han är en spelare med stora kvalitéer och vi vill tillsammans fortsätta att utvecklas framåt”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.

Fredrik Olofsson kom till MODO Hockey inför säsongen där han innan spelade för Omaha Mavericks under fyra säsonger i NCAA. Olofsson, 23, är draftad av Chicago Blackhawks och har representerat svenska landslaget i såväl U18 och U20.

Den första säsongen i MODO Hockey innebar 34 poäng (10 mål och 24 assist) där Olofsson spelade samtliga 52 omgångar i HockeyAllsvenskan 2019/2020. Nu väntar Hockeykvalet och första steget med den HockeyAllsvenska finalen mot Björklövem i bäst av fem matcher. Inför den matchserien står det nu klart att centern tecknat nytt kontrakt med MODO Hockey.

– Det känns riktigt bra med ett år till i MODO Hockey och i Örnsköldsvik där jag och min flickvän känner oss trygga med alla runt om både laget och i staden. Det är verkligen ett öppet klimat i klubben och det är en stor skillnad med vad jag varit med om sedan tidigare där det varit mer stängt och uppdelat. Jag tror på den här modellen för att få ut det mesta ur personer och jag nu hittat utmaningar som jag inte känt på sedan innan. Nu vet jag vad som krävs för att ta nästa steg och komma till nästa nivå, kommenterar Fredrik Olofsson till MODO Channel och fortsätter:

– Spelmässigt är det här mitt första år som proffs och det har varit riktigt lärorikt där jag redan nu spelat nästan dubbelt så många matcher i jämförelse med tidigare säsonger. Det har varit en omställning med allt från resor, träningar och täta matcher där det gäller för mig att hitta jämnheten och att fortsätta utvecklas både som människa och som hockeyspelare.

{!A}

Till MODO Channel

Kontraktet med Fredrik Olofsson gäller för säsongen 2020/2021.

Press och kommunikation, MODO Hockey Frank Eriksson