Karlin: "Vi har gjort det tillräckligt bra för att vinna"
Publicerad: 2022-11-25
Intervju
Med sju raka segrar i ryggen kliver MoDo Hockey in med en fin form till kvällens bortamatch i Mora - och morgondagens fight hemma mot Björklöven. Huvudtränare Mattias Karlin ger sin bild av den positiva trenden och hur den ska bevaras, kommande motstånd och Theodor Niederbachs ankomst till laget.

Till fredagens och lördagens fighter kliver MoDo Hockey in som serieledare med god form. Uddamålssegern mot Östersund senast innebar lagets sjunde raka seger - något huvudtränare Mattias Karlin ser försiktigt positivt på.

– Det är klart, vinner man sju raka vore det bakvänt att säga att man är ur form. Vi har gjort det helt okej. Vi har inte varit klockrena i varje match, men vi har gjort det tillräckligt bra för att vinna.

Laget nu har flugit ner till Dalarna för att drabba samman med tabellsexan Mora på fredagskvällen. Drygt 24 timmar senare är det dags för ny fight - då hemma i Örnsköldsvik igen när Björklöven kommer på besök. Ett tätt schema, som dock Karlins mannar är väl föreberedda för.

– Det är klart att det är lite speciellt, men jag tycker ändå att vi har kunnat visa upp att vi kan fokusera på en dag och en match i taget. Det gäller i allra högsta grad i dag, för Mora är riktigt bra.

Hur ser du på de båda motstånden som laget ska ställas inför?

– Mora har jäkligt bra siffror på det mesta - där är de ett topplag om man tittar statistiskt sett. Det kommer att bli en hård match. Björklöven är ytterligare ett stabilt lag. Framförallt är de lite mer målglada än vad Mora är och spelar ganska olikt. Men generellt är det två väldigt kompletta motstånd vi ska ställas mot.

Inför fredagens batalj har MoDo skapat sig ett avstånd på sju poäng ner till tabelltvåan Djurgården - ett avstånd man gärna ökar på ytterligare, men som kräver ett fortsatt fokus på de fundamentala bitarna i spelet.

– Framförallt gäller det att vi håller oss till gameplan. Det är grundbulten och det absolut viktigaste, alltid. Men vi måste också ha tålamod i spelet. Mora är tighta och svårspelade - och lär inte bjuda på för mycket.

"Känns som att vi verkligen kan få nytta av honom"

Under onsdagen blev det klart att Theodor Niederbach återvänder till MoDo för resten av säsongen. Den 20-årige forwarden, som är fostrad i KB65 och gjorde nio poäng på 15 matcher under sin senaste sejour i MoDo-dressen, kommer på lån från Rögle och är redo för spel i Mora på fredagskvällen.

– Theodor är framförallt en väldigt skicklig hockeyspelare med bra teknik och bra koll på spelet som sådant. Han är rightare och väldigt bekväm med pucken. Så det känns som att vi verkligen kan få mycket nytta av honom.

MoDo Hockey