Såhär spelas slutspelet i SDHL 2020/2021

19 februari 2021 10:45

Endast en match i grundserien återstår för MODO Hockey i SDHL och bara några dagar efter den sista matchen startar slutspelet.


Såhär spelas slutspelet i SDHL 2020/2021

För lag placerade 1-8 i grundserien väntar slutspel som inleds måndagen den 1 mars.

Kvartsfinal

Kvartsfinalerna inleds måndag den 1 mars där det bäst rankade laget från grundserien inleder på bortaplan. Match 2 spelas onsdag den 3 mars och en eventuell avgörande match 3 spelas torsdag 4 mars.Kvartsfinalerna spelas i bäst av tre matcher.

Kvartsfinallagen är de lag som placerat sig 1-8 i SDHL. Precis som vanligt möter det bäst placerade laget det lägst rankade laget som tagit sig till slutspel. På samma sätt spelar lag 2 mot 7, 3 mot 6 och så vidare. Kvartsfinalserierna spelas i bäst av 3 matcher och spelas borta, hemma, hemma där det bäst rankade laget har hemmaplansfördel.

Kvartsfinal 1 - måndag 1 mars
Kvartsfinal 2 - onsdag 3 mars
Kvartsfinal 3 - torsdag 4 mars

(Borta, Hemma, Hemma)

Semifinal

Semifinalerna spelas i bäst av fem matcher och det lag som var bäst placerat i SDHL möter det lägst rankade laget i de två respektive serierna.

Semifinal 1 - söndag 7 mars
Semifinal 2 - måndag 8 mars
Semifinal 3 - onsdag 10 mars
Semifinal 4 - torsdag 11 mars
Semifinal 5 - fredag 12 mars

(Borta, Borta, Hemma, Hemma, Hemma)

Final

Årets sista matchserie är finalen som spelas i en serie om bäst av fem matcher och finalspelet inleds måndagen den 15 mars. En eventuell femte och avgörande SM-finalmatch spelas måndagen den 22 mars.

Final 1 - måndag 15 mars
Final 2 - onsdag 17 mars
Final 3 - fredag 19 mars
Final 4 - söndag 21 mars
Final 5 - måndag 22 mars

(Borta, Borta, Hemma, Hemma, Hemma)

Pga pandemins påverkan och därmed behovet att utesluta eller minska smittspridning har vi minskat resandet under slutspelet och ordningen på semi- och finalserien har ändrats från det normala B-H-H-B-H till B-B-H-H-H. Alla datum är med reservation för ändringar pga rådande pandemin.

-En rad olika alternativ och scenarior har setts över inför årets slutspel och eventuella ändringar kan ske pga pandemin. Det är och har varit en utmanande säsong på många sätt, trots det ser vi nu fram emot årets slutspel, säger Gizela Ahlgren Bloom sportchef SDHL.