MoDo förlänger med Mikkel Aagaard: "Betyder mycket"
Publicerad: 2021-11-02
NYHET
Säsongen är bara i sin linda, men MoDo Hockey kan redan nu presentera en kontraktsförlängning i herrlaget. Forwarden Mikkel Aagaard har signerat ett avtal som sträcker sig fram till våren 2024.

Danske Mikkel Aagaard, som nyligen fyllde 26 år, kom till MoDo Hockey inför förra säsongen. Han fick en tuff start med ett benbrott på försäsongen, men kom tillbaka och stod i slutänden för 21 mål och 34 poäng under sin första säsong i klubben.

I skrivande stund är vi en bit in på säsongen 2021/2022 och Aagaard står noterad för sex mål – flest i laget – och tre målgivande passningar efter de inledande tolv omgångarna.

Nu står det klart att han blir kvar i klubben även när denna säsong är slut. Aagaard har nämligen förlängt sitt kontrakt med MoDo Hockey i ytterligare två år, till och med 2023/2024.

– Det känns väldigt kul att få det förtroendet från MoDo. Jag tycker jättemycket om att vara här och jag känner mig hemma i både klubben och i Örnsköldsvik. Det här är ett bra ställe för mig att vara på för att ta större kliv i min karriär, säger Aagaard och fortsätter:

– Klubben vill satsa och ta klivet upp till SHL och det betyder mycket för mig att spela för ett lag som har ambitionen att vinna. Det finns ett fokus och en målmedvetenhet här och jag vill vara med om att spela upp MoDo till SHL.

MoDos sportchef Henrik Gradin är belåten med att ha fått Mikkel Aagaards signatur på ett nytt kontrakt.

– Han står för det vi vill ha från en spelare. Han kommer till jobbet varje dag och sliter hårt hela tiden, samtidigt som han har en bra produktion och sprider en positiv känsla. Han är både bra för gruppen och skicklig individuellt.

Gradin tycker att det känns bra att kunna skriva kontrakt med spelare redan nu under senhösten.

– Det visar spelarna att vi vill ha dem och att vi är nöjda med vad de gör. Det ger dem en trygghet i att jobba vidare framåt.

Följande spelare i herrlaget har kontrakt även efter denna säsong:

Målvakt: Tex Williamsson (22/23).

Backar: Filip Hasa (22/23), Pontus Näsén (22/23), Tobias Viklund (22/23), Emil Wahlberg (22/23).

Forwards: Mikkel Aagaard (23/24), Erik Jinesjö Karlsson (22/23), Jeremias Lindewall (22/23), Daniel Mannberg (23/24), Markus Modigs (22/23), Oscar Pettersson (22/23), Filip Sveningsson (22/23), Max Tjernström (22/23).

Press- och kommunikationsansvarig Jon Häggqvist