Förlust mot Brynäs i fredagens bortamatch
Publicerad: 2020-09-25
Dam
Trots vändning av ett tvåmålsunderläge slutade fredagens bortamatch med förlust mot Brynäs IF efter periodsiffrorna 2-2, 0-1, 3-0. Brynäs vann med 5-3 där MODO Hockeys mål gjordes av Daniela Pejsova och Lina Ljungblom (2).

I den första perioden var det spelövertag för hemmalaget Brynäs IF som även vann skottstatistiken med klara 19-6. Det var även hemmalaget som tog ledningen i matchen och även utökade till 2-0 innan tio minuter var spelade av matchen. Men MODO Hockey kom tillbaka i perioden och den viktiga reduceringen till 1-2 kom efter 15:50 när Daniela Pejsova tog tillvara på en lös puck framför kassen och satte sitt första mål för säsongen.

MODO klarade sedan av spel i boxplay för att istället kvittera matchen med 17 sekunder kvar av perioden. Lina Ljungblom kunde från snäv vinkel göra sitt första mål i MODO Hockey genom ett backhandskott.

I den andra perioden var det sedan MODO Hockey som tog ledningen i matchen och det efter 8:45 när Lina Ljungblom åter igen slog till. Även denna gång kom målet via ett skott med backhand där Ljungblom sköt målet efter en sargstuds bakom kassen. Efter 2-3-målet svarade Klara Peslarova för flertalet högklassiga räddningar med bland annat en slide-räddning när Erika Grahm försökte bryta in från kanten med tre minuter kvar av perioden.

Mardrömsstart av den tredje perioden

Starten av den tredje perioden blev inte den MODO Hockey ville ha. Brynäs Anna Meixner tog först tillvara på slarv i MODO-zonen för kvitteringen till 3-3 innan samma Meixner sköt 4-3 efter en retur från nära håll redan efter 5:05.

MODO Hockey klarade av spel i numerärt underläge men det var Brynäs som hade spelet och de hetare chanserna offensivt. Mängder av utvisningar följde som ryckte sönder den andra halvan av den tredje perioden och MODO kunde inte förmå en sista kraftsamling för att få in en kvitteringspuck. Istället spikade Lara Stadler slutresultatet till 5-3 genom mål i öppen kasse. Skottstatistiken i matchen slutade 51-18.

Nästa match för MODO Hockey spelas redan imorgon, lördag, när laget reser vidare från Gävle för bortamatch mot Leksands IF. Pucken släpps 13:00 i Tegera Arena.