MODO Hockey stärker samarbetet med Mora IK

22 april 2015 17:24

MODO Hockey och Mora IK har sedan tidigare haft ett bra samarbete och nu har klubbarna stärkt banden ytterligare. Forwarden Patrik Karlkvist skrev idag på ett kontrakt med MODO Hockey men stannar i Mora IK över säsongen 2015/2016. Förutom detta har klubbarna kommit överens om lån av ytterligare tre spelare.


Patrik Karlkvist svarade för 15 mål och 9 assist på 38 matcher för Mora IK i HockeyAllsvenskan och har idag kontrakterats av MODO Hockey. Karlkvist kommer att träna med MODO under sommaren men lånas ut till Mora IK under säsongen 2015/2016.

Förutom kontrakteringen av Karlkvist har klubbarna kommit överens om lån av ytterligare tre spelare där MODO Hockey lånar ut Kristian Jakobsson, Linus Sandin och Erik Flood till Mora IK.

– Vi är glada över samarbetet med Mora IK och att vi kunnat kontraktera Patrik Karlkvist. Vi ser fram emot att följa hans utveckling där han är en spelare som har stor utvecklingspotential och att vi redan nu kommer att bekanta oss med varandra, där Jocke Bäckström leder sommarens fysträning i Örnsköldsvik, är jättepositivt, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet och fortsätter:

– Samarbetet där vi även kan låna ut tre spelare som får erfarenhet från seniorspel på hög nivå är en väldigt bra lösning för alla parter.

– Vi är nöjda över det stärkta samarbetet och är också stolta över att kunna leverera ytterligare en spelare till SHL. Detta bevisar återigen att Mora är en bra klubb att utvecklas i. Samtidigt är vi också nöjda över att Patrik kommer att spela här i Mora även kommande säsong, kommenterar Moras klubbdirektör Peter Hermodsson till klubbens hemsida.

Kontraktet mellan MODO Hockey och Patrik Karlkvist sträcker sig över tre säsonger.