Ludvig Elvenes till MODO Hockey

25 oktober 2018 12:15
Herr

MODO Hockey kan idag meddela att forwarden Ludvig Elvenes är klar för spel för resten av säsongen. Elvenes är fostrad i Rögle BK där han även kommer ifrån närmast. ”En spelare jag känner väldigt väl som har en bra karaktär och är en riktigt bra målskytt med hög kvalité i sina avslut”, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist till MODO Channel.


Ludvig Elvenes, 22, kommer närmast från spel i moderklubben Rögle BK där han spelat juniorhockey, i HockeyAllsvenskan och senast i SHL. Elvenes var även utlånad till IK Oskarshamn den senaste säsongen och svarade där för 26 poäng (12+14) på 49 spelade matcher.

– Vi har skrivit kontakt med Ludvig Elvenes för resterande del av säsongen 2018/2019 och är jätteglada att få en spelare som spelat både i SHL för Rögle BK och i HockeyAllsvenskan för IK Oskarshamn. Elvenes kommer att vara med och bidra offensivt även i MODO Hockey, kommenterar sportchef Micke Sundlöv.

”Jag ser honom som en offensiv kraft”

Björn Hellkvist var huvudtränare i IK Oskarshamn den senaste säsongen och känner därmed Ludvig Elvenes väl sedan tidigare.

– Han har en förmåga att hitta nätet när han tar skott och han träffar målet vilket medför returer om pucken inte går i mål. Det hände många gånger den senaste säsongen i Oskarshamn och han plockade stadigt poäng vilket jag tror att han kommer att kunna göra även här i MODO, kommenterar Hellkvist till MODO Channel och fortsätter:

– Jag och Ludvig har en relation sedan tidigare och jag känner hans familj väldigt bra. Det är klart att när det blev tal om att han skulle flytta så fanns det goda möjligheter att han skulle hamna i MODO Hockey. Vi vill spela honom i viktiga lägen av matcherna där jag ser honom som en offensiv kraft där vi kan sprida ut vår offensiva produktion ännu bättre än vad vi gjort så här långt.

Ludvig Elvenes kommer att spela i nummer 27 och förväntas göra sin första match för MODO Hockey i lördagens möte mot IK Oskarshamn.

Till MODO Channel

Nästa hemmamatch fredag 2/11 mot AIK

Nästa hemmamatch är Hockeyfredag där toppmötet mot AIK väntar med nedsläpp 19:00. Se till att vara på plats där det händer i Fjällräven Center och biljetter finns vanlig ordning hos våra biljettombud, i Fjällräven Center eller på modo.ebiljett.nu.