Förlust på bortaplan mot Malmö Redhawks
Publicerad: 2015-12-10

Kvällens match på bortaplan mot Malmö Redhawks slutade med förlust 3-2 efter periodsiffrorna 1-1, 2-0, 0-1. Målskyttar för MODO Hockey blev Emil Djuse och Bill Thomas.

Första mötet av två, på tre dagar mellan MODO Hockey och Malmö Redhawks avverkades under torsdagskvällen. Första perioden började med ett intensivt hemmalag som tog initiativet inledningsvis. Malmö skulle också ta ledningen med 1-0 efter en spelvändning vid 7:56. Henrik Hetta passade pucken bakom ryggen till en fri Andreas Thuresson framför mål, pucken in via den bortre stolpen.

MODO Hockey kom dock tillbaka dryga två minuter senare när Emil Djuse fick mycket tid vid anfallsblå. Skottet till 1-1 förbi en skymd Jonas Gunnarsson i Malmö-målet efter 10:20.

Spelmässigt hade hemmalaget ett litet övertag i den första perioden. Det märktes dock en hög anspänning hos båda lagen, utan ett riktigt ordnat spel. Skottstatistik i den första perioden 13-7.

Effektivt hemmalag satte chanserna

MODO Hockey startade den andra perioden piggt och pressade ned Malmö. Trots en del chanser fick man dock inte in pucken. Istället skulle Malmö ta ledningen, detta när Nils Andersson fick pucken på blålinjen och sköt. Pucken in förbi Bjurö efter en styrning av Frederik Storm till 2-1 efter 4:13.

Perioden fortsatt jämn spelmässigt och MODO är det lag som sköt mest skott mot mål under den andra perioden, dock utan att kunna sätta pucken i nät bakom Jonas Gunnarsson. Istället blev det Malmö som utökade sin ledning efter 15:00. Andreas Thuresson kom med full fart i spelvändning, förbi MODO-försvaret och satte 3-1 pucken högt bakom Jonatan Bjurö.

Skottstatistik i den andra perioden 6-11.

Tidig reducering av Thomas i den tredje perioden

MODO vaskade om i formationerna och fick en tidig utdelning i den tredje perioden efter 3:19. Kyle Wilson jobbade fram en puck från bakom mål till Bill Thomas som satte pucken lågt under Jonas Gunnarsson till 3-2.

Efter reduceringen hade MODO en del bud på kvittering men man lyckades aldrig få till kvitteringen i den tredje perioden. Man plockade ut Jonatan Bjurö de sista 90 sekunderna för ett numerärt överläge och ökat tryck anfallsmässigt, Malmö höll dock undan och tog hem segern i Malmö Arena.

MODO Hockeys Per-Åge Skröder kommenterade efter matchen till CMore:

- Alldeles för dåligt, jag tycker inte vi kommer upp i någon bra standard överhuvudtaget. Vi har lite att jobba med fram mot lördagsmatchen. Vi vet hur vi ska spela, det är ingen ny grej. Gör vi som vi ska har vi tidigare visat att vi kan göra bra matcher. Bara att glömma det här och göra en bra match på lördag.

Skottstatistik i den tredje perioden 8-9. Totalt 27-27.

MODO Hockeys sista match innan uppehållet spelas nu på lördag den 12 december klockan 18:30. Viktigt returmöte mot Malmö Redhawks där MODO har chans till snabb revansch. Köp biljetter och stötta MODO Hockey på plats i Fjällräven Center!