Tung tredje period sänkte MODO
Publicerad: 2018-10-31
Dam
Det blev förlust för MODO Hockey i bortaturnéns första match när man mötte Brynäs IF. En tung inledningen på den tredje perioden och ett hattrick av förra MODO-kaptenen Erika Grahm bäddade för 4-2 förlusten.

MODO Hockey inledde sin roadtrip med att möta Brynäs IF i Gavlerinken Arena under onsdagskvällen. Man fick en riktigt bra start på resan där man tidigt satte press på bortalaget.

Bara en minut in i perioden fick spela i numerärt överläge, och en minut senare låg pucken i mål när Lauren Wildfang sköt från backplats. Målet blev dock bortdömt då Michela Cava störde målvakten i målgården. Några minuter senare fick bortalaget däremot jubla när Nathalie Lidman rundade målet och lirkade in pucken via köksvägen till 1-0.

Tre minuter innan periodens slut skulle dock hemmalaget kvittera genom förre MODO-spelare Erika Grahm. Med ett vasst skott, lågt vid närmsta stolpen, lyckades hon överlista Holm i målet.

Trots det sena kvitteringsmålet i första perioden så kom MODO Hockey ut med bra energi i andra perioden och första fem minuterna skapade man en drös med bra målchanser.

Sex minuter in fick man en straff mot sig, och Tindra Holm sattes på prov för första gången i perioden. Straffen avvärjde hon dock lätt och MODO fortsatte sedan trycka på i anfallszon.

13:49 in i perioden drog MODO Hockey på sig en utvisning när Mina Waxin åkte ut för fasthållning. En utvisning som Brynäs skulle utnyttja när Savannah Newton, bara 23 sekunder in i det numerära överläget gjorde 2-1 till hemmalaget.

MODO skulle dock kvittera innan perioden var slut när Kaitlyn Tougas förde in pucken i anfallszon innan hon serverade Michela Cava som dundrade in ett slagskott bakom Brynäs-målvakten.

Mardrömsinledning i sista perioden

Det blev en riktigt mardrömsinledning på sista perioden där MODO drog på sig flera onödiga utvisningar. Sju minuter in i perioden kunde hemmalaget också ta ledningen i just powerplay när Erika Grahm gjorde sitt andra mål för kvällen.

Bara en minut senare skulle hemmalaget också utöka ledningen till 4-2 när Erika Grahm fullbordade sitt hattrick med en fin soloåkning hela vägen från egen zon där hon sedan avslutade med att sprätta upp pucken i krysset.

Efter de två snabba baklängesmålen inledde MODO en riktig skottkavalkad mot Brynäs-målvakten. Men med ett uppoffrande spel och riktigt vassa räddningar från Sonja Van Der Bliek så hölls pucken ute ur målet.

Matchen slutade 4-2 där förra MODO-kaptenen Erika Grahm var en stor anledning till hemmalagets seger.