Jim Brithén ny tränare i MODO Hockey

19 mars 2001 15:26


Jim Brithén, 45 år och f.n dansk förbundskapten har idag undertecknat ett tvåårigt kontrakt med MODO Hockey. Han tillträder sin befattning 2001-05-01. Jim har en gedigen tränarutbildning. Han är utbildad på GIH. Brithen har även genomgått internationell tränarutbildning med högsta betyg. Med speciell inriktning på utveckling av unga ishockeytalanger. Som bekant är Jim Brithén den tränare som lagt grunden till Linköpings rekordsnabba avancemang genom seriesystemet. Han har även varit aktiv spelare, b la i Malmö och Rögle. Jim är uppväxt i föreningslivet. Hans pappa Hilmer, var under många år ordförande i Rögle.

Åke Eklöf, MODO Hockeys ordförande:
Vår strategi är att utveckla unga hockeytalanger från hela Norrland. Utveckla och utbilda dem till färdiga elitspelare. Det är den enda, långsiktigt riktiga vägen för MODO Hockey. Naturligtvis, både av ekonomiska och sociala skäl. Vår inriktning är att även i fortsättningen vara hela Sveriges Bästa Plantskola. Och att bli ännu tydligare gentemot unga hockeytalanger vid valet av klubb. Vårt mål är att vara det naturliga klubbvalet för en norrländsk hockeytalang. MODO Hockeys satsning på en heltidsanställd ungdomstränare, Anders Eriksén, understryker att det är styrelsens och klubbens fortsatta inriktning. Valet av Jim Brithén var därför mycket enkelt. Som person kändes han skräddarsydd för arbetsuppgiften. Jim uppfyller alla de kriterier som vi sökte efter. Nu gäller det för alla inblandade, att backa upp honom på allra bästa sätt, så att vi även i fortsättningen kan kalla oss, Sveriges Bästa Plantskola. Tilläggas kan, att vi i styrelsen har som ambition att ge Jim Brithén de allra bästa förutsättningar vad det gäller redan etablerade elitspelare. Det i kombination med nya unga talanger är den strategi som vi kommer att arbeta efter. Redan nu har vi skrivit kontrakt med 2/3-delar av fjolårstruppen. Det är mycket glädjande och en garanti för fortsatta framgångar även kommande säsonger.

Jim Brithén, MODO Hockeys nye tränare:
Jag känner mig mycket hedrad och stolt att ha fått frågan att träna MODO Hockey. En välorganiserad klubb med en tydlig strategi. Den stämmer helt och hållet, med min egna tankar och funderingar, på vilket sätt en elitserieklubb ska bedriva sin verksamhet. Jag har utifrån min horisont följt, beundrat och förundrats hur klubben, år från år lyckats producera så många högkvalitativa elitspelare. Det har b la resulterat i att MODO Hockey blivit litet av hela Sveriges lag och därmed övertagit Leksands tidigare roll. Klubben har dessutom tillhört den absoluta toppen av elitserien under många år. Och som ett brev på posten ,så har detta, naturligtvis även uppmärksammats av NHL-agenter, med påföljd att många MODO Hockey-utbildade spelare hamnat "over there". Det märkliga är att det inte bara är "kompletteringsspelare"
utan de tillhör och har tillhört, de mest framstående i sina respektive lag. Naturligtvis så är jag liksom hela Hockey-Sverige, nyfiken på att veta vilket recept klubben använder sig av för att uppnå dessa framgångar. Eller som jag nyligen, med norrländsk dialekt har lärt mig att säga: "Hur bär man sig åt"? Tittar man i rikstidningar eller följer ett TV-team på reportageresa i NHL, så är det allt som oftast, MODO-lirare som intervjuas. Helt enkelt, det är MODO som gäller! Självklart att jag som tränare och hockeyälskare blir nyfiken. Det här är bara några av skälen till att jag idag tackat ja till att träna MODO Hockey. Som ledare är jag mycket målinriktad och tydlig. Att utbilda och utveckla sätter jag längst upp på listan. Inte bara hockeyspelaren, utan också människan. Det har alltid varit min ledstjärna. Att vara lojal och ödmjuk gentemot gruppen och omvärlden ingår även som en naturlig del i mitt ledarskap. Den närmaste tiden kommer jag att träffa samtliga spelare. Både i grupp och för enskilda samtal.
Med andra ord: Vi måste tillsammans vara överens om hur vi ska uppnå de högt uppsatta målen. Nämligen, att även i fortsättningen tillhöra toppskikt