Gracen Hirschy avstängd en match

26 november 2019 19:15
Dam

Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd har idag ålagt Gracen Hirschy med en matchs avstängning för physical abuse of official. Händelsen skedde i matchen mellan Djurgårdens IF och MODO Hockey den 22 november.


Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, en filmsekvens och ett yttrande från Gracen Hirschy.

Anmälan: 18:02 in i tredje perioden så sker ett avslut mot Modos mål och pucken går ut mot sarghörnet där två spelare jagar pucken. Modos nummer 6 kommer upp från egen målbur och tacklar huvuddomaren Katarina Timglas rakt bakifrån i hög fart.

Gracen Hirschy: Jag följer spelet och ser att Sofia (Vit #14) kliver ut på Blå #39. Jag följer efter för att supporta henne enligt vårt spelsystem. Domaren flyttar sig först uppåt i banan för att göra plats i hörnet för spelet. När jag närmar mig tar domaren ett kliv tillbaka och kliver rakt in i min åkbana. Jag försöker undvika att det ska bli en kollision vilket syns tydligt på filmen då jag viker in min nedre hand bakom kroppen och försöker vrida min överkropp. Jag har absolut ingen avsikt att försöka köra på domaren. Jag hoppas att domaren mår bra efter kollisionen.

Disciplinnämnden: Efter en granskning av filmsekvensen anser nämnden att Gracen Hirschy inte gör tillräckligt för att undvika att köra på domaren och att hon är likgiltig för konsekvensen. Med hänsyn härtill och med hänsyn till att all otillbörlig fysisk kontakt med domaren är otillåten och ska leda till match penalty gör nämnden bedömningen att förseelsen är bestraffningsbar och bör leda till avstängning. Med hänsyn till att förseelsen är av relativt lindrig karaktär och får anses innehålla ett visst mått av olyckliga omständigheter kan avstängningen dock stanna vid en tid som bedöms motsvara en match.

  • All typ av fysisk kontakt med domare är oacceptabelt.

  • Kontakten var relativt lindrig, varför avstängningen kan stanna vid en match.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 7 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 40.