Nytt tvåårskontrakt med Daniel Sylwander

2 januari 2020 14:00
Herr

MODO Hockey kan idag berätta att Daniel Sylwander tecknat ett nytt tvåårsavtal som gäller till och med säsongen 2021/2022. "Vi är glada att kontraktet är skrivet då Daniel Sylwander är en otroligt duktig hockeyspelare men även en viktig person och ledare i gruppen. Han är en stark tvåvägsspelare som spelar ett fysiskt spel och kommer att kliva fram i de avgörande situationerna", kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Daniel Sylwander, 27, är inne på sin andra säsong i MODO Hockey där hans första var säsongen 2018/2019 som slutade med 17 poäng (9+8) på 51 spelade matcher i HockeyAllsvenskan. Den här säsongen har Sylwander svarat för 11 poäng (4+7) på 33 matcher och det står nu klart att forwarden tecknat ett nytt kontrakt med MODO Hockey.

– Det känns väldigt bra när jag trivs och bara har gott att säga om både föreningen MODO Hockey och om staden Örnsköldsvik, kommenterar Daniel Sylwander till MODO Channel efter torsdagens träning och fortsätter:

– Det var ett lätt val för mig och det känns bra att det är klart med kontraktet som innebär trygghet i var vi ska vara även nästa säsong. Kortsiktig målsättning för laget är att vi nu vinna serien eller hamna topp två. Sen ska vi ta steget upp till SHL och fortsätta resan där.

"Har tagit steg som både spelare och människa"

Det är Daniel Sylwanders andra säsong i MODO Hockey och det nya kontraktet är skrivet för ytterligare två säsonger, till och med 2021/2022. MODO Hockeys huvudtränare Björn Hellkvist tycker att Sylwander utvecklats sedan flytten till Örnsköldsvik:

– Bra för Sylwanders utveckling och bra för MODO Hockey som klubb att det blir en fortsättning. Det har varit en bra flytt för honom till MODO då han tagit steg både som människa och som spelare. Han kan ta ytterligare kliv som spelare och sätta fler puckar på de målchanser han skapar, men man får heller inte glömma att han gör ett stort jobb i det defensiva spelet.

Till MODO Channel