Emil Wahlberg klar för MoDo Hockey

28 juli 2021 15:08
NYFÖRVÄRV

Emil Wahlberg förstärker MoDo Hockeys backsida.

31-åringen lämnar Oskarshamn och flyttar till Örnsköldsvik.

"Det är en barndomsdröm", säger han.


Emil Wahlberg är på intet sätt ett obekant ansikte för MoDo Hockeys nye huvudtränare i herrlaget, Mattias Karlin. De båda kamperade ihop i Västervik under tre säsonger, mellan 2016 och 2019, och nu återförenas de båda i MoDos färger.

Wahlberg lämnade Västervik inför 2019/2020 och de två senaste säsongerna har han representerat IK Oskarshamn i SHL, men nu går flyttlasset alltså norrut.

– För mig är det en barndomsdröm att dra på mig MoDo-tröjan och det är någonting jag verkligen ser fram emot, säger Wahlberg.

31-åringen från Småland fick sin urpsunrliga hockeyfostran i Åseda och hamnade sedan i Vimmerby. På sin hockeyresa har Wahlberg gått ända från division 3 hemma i Åseda upp till SHL. I och med flytten till MoDo Hockey ska han för första gången tillhöra en klubb utanför de småländska gränserna.

– Emil har många verktyg i sin låda. Han är en rejäl tvåvägsback som är nyttig för laget på alla delar av isen. Han är pålitlig; en back som går att luta sig mot. Sina främsta styrkor har Emil i det defensiva spelet men det finns också en offensiv uppsida i honom, vilket han inte minst visade under tiden i Västervik, säger sportchef Henrik Gradin.

I HockeyAllsvenskan har Emil Wahlberg stått för 60 poäng på 156 grundseriematcher.

Kontraket är skrivet över kommande två säsonger.

Henrik Gradin presenterade värvningarna av Emil Wahlberg och Niklas Folin i en livesändning i MoDo Channel på onsdagen. Se sändningen i spelaren nedan.