Hans Särkijärvi: "Ser fram emot en tuff uppgift"
Publicerad: 2017-11-23
Herr
MODO Hockey har åter hemmamatch när laget på fredag tar emot IK Pantern för möte i HockeyAllsvenskan. ”Vi är nöjda sett till poängen vi tog i de två senaste bortamatcherna och nu ser vi fram emot en tuff uppgift mot ett svårspelat Pantern”, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Hans Särkijärvi inför matchen.

MODO Hockey besegrade Södertälje SK i onsdagens match på bortaplan i Scaniarinken där segerskytt på övertid blev backen Victor Berglund som sköt sitt första mål i MODO Hockey fram till 3-4. MODO hade ledningen med 1-3 fram till att det återstod drygt fem minuter av den tredje perioden men Södertälje både reducerade och kvitterade matchen.

– Matchen över lag var lite blandad sett till vår prestation där Södertälje hade den första perioden i sitt grepp och spelade bra i powerplay samt var både hetare och bättre än oss. Vi tar över matchen helt och hållet i den andra perioden och i den tredje perioden kommer vi upp ytterligare spelmässigt där vi gör det bra med puck, tar oss in i deras zon och svarar för fina kombinationer på målen, kommenterar MODO Hockeys huvudtränare Hans Särkijärvi och konstaterar:

– Det är klart att det ändå är en viss besvikelse när vi inte tar alla tre poäng i matchen med tanke på att vi har allt i egna händer. Reduceringen kommer i powerplay för Södertälje där vi gör ett individuellt misstag som vi jobbat på att få bort och sen svider det naturligtvis när även kvitteringen kommer då de inte haft i stort sett någon kvalificerad målchans i den tredje perioden innan målen.

"En klart godkänd roadtrip"

MODO Hockeys roadtrip med två matcher på tre dagar slutade med fyra av sex möjliga poäng när mötet mot Troja gav två poäng efter seger på straffar innan övertid krävdes mot Södertälje för två poäng.

– Med lite distans är det ändå bättre att vi kunde samla oss och vinna två poäng mot Södertälje än att vi tappat matchen. Sett till hela resan är det klart godkänt med två poäng på varje bortamatch, utifrån det är det bra poängmässigt där ett sådant snitt kan hjälpa oss avancera i den jämna tabellen.

MODO Channel: Highlights Södertälje SK - MODO Hockey

"Pantern är ett bra och hårt jobbande lag"

MODO Hockey bussar nu hemåt under torsdagen och kommer vid ankomst att köra ett lättare träningspass innan det på fredag är dags för hemmamatch. IK Pantern kommer på besök och ligger för närvarande på en fjärde plats i tabellen med 34 inspelade poäng i jämförelse med MODO Hockeys 30 inspelade poäng för åttonde plats. Senast lagen möttes var den 15 oktober i Malmö där Pantern vann med 4-2.

– Pantern är ett bra lag som spelar "vuxet" och är skridskostarka. De är även ett hårt jobbande lag som gjorde det svårt för oss senast vi möttes, kommenterar Särkijärvi och avslutar:

– Fredagens motståndare ligger precis ovanför oss i tabellen och det gäller i vanligt ordning att vi svarar för en bra prestation för att kunna vinna matchen. Vi förbereder oss på bästa sätt för det och ser fram emot en hemmamatch på fredag kväll.

Läget i MODO Hockey

Johan Eriksson var sjuk senast medan Erik Hanses, Henrik Björklund och Tommy Enström saknades på grund av skador. Samma matchtrupp som senast är det troliga där laget tas ut på matchdagen.

Biljetter till matchen på modo.ebiljett.nu

Press- och Marknadschef, MODO Hockey Frank Eriksson