Gracen Hirschy klar för MODO Hockey

7 juni 2019 10:00
Dam

Det står nu klart att Gracen Hirschy ansluter till MODO Hockey. Amerikanskan kommer senast från Leksands IF där det blev 19 poäng på 34 matcher i grundserien. "Det är väldigt kul att Gracen vill vara en del av MODO Hockey den kommande säsongen. Återigen känns det roligt att kunna knyta till sig en riktigt bra spelare som vill spela för oss", säger sportchef Björn Edlund.


MODO Hockey kan idag glädjande meddela att man skrivit kontrakt med 24-åriga Gracen Hirschy som sträcker sig över säsongen 2019/2020.

– Gracen är en väldigt intressant spelare som senast kommer från en säsong som back. Men under karriären har hon spelat både som forward och back. Hon har fantastiskt defensiva styrkor vilket vi såg förra året där hon visade sig vara en av ligans bättre backar, säger huvudtränare Björn Edlund.

De senaste säsongerna har Hirschy spelat back, i bland annat Djurgården och i Leksands IF. Men tidigare i karriären har hon spelat som forward, något Edlund nu planerar för.

– Samtidigt som vi vet att hon är stark defensivt så vet vi att hon besitter extremt mycket offensiva kvalitéer. Hon har bra speed, bra teknik och är en spelare som vågar ta kampen. Vi tror att vi kan få ut ännu mer av Gracen som forward. Vilket hon själv också vill vara, säger Björn Edlund.

Trygghet i att en stor del av truppen är klar

Med Gracen Hirschy signatur är ännu en plats i laget fylld, truppen för säsongen 2019/2020 börjar sätta sig och Björn Edlund säger att det endast är några platser kvar som ska fyllas. Något som är betryggande.

– Eventuellt ska vi in med två forwards till som vi skannar marknaden efter. Sakta men säkert har luckorna fyllts och vi har hittat väldigt bra spelare- och personer. Vi har en väldigt spännande grupp som är lite mer erfaren och har lite mer attityd så det ska bli väldigt intressant att sätta igång arbetet, säger Björn Edlund och fortsätter:

– Man vill gärna ha klart truppen så snart det går. Måste jag välja så är det såklart väldigt skönt att bitarna börjar falla på plats.

Kontraktet med Gracen Hirschy är skrivet över säsongen 2019/2020.

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2019/2020

Hör vad Björn Edlund säger i MODO Channel

Till MODO Channel