Positiva besked när MoDo besegrade SDE

5 september 2021 09:55

Damerna fick många bra svar på lördagen.

Det blev 4–1 borta mot SDE efter bland annat två mål av Mina Waxin och spelmässigt fanns mycket positivt att ta med sig.


– Grymt kul att se att våra unga spelare verkligen tar för sig och inte åker runt och funderar, säger huvudtränare Björn Edlund efter segern.

MoDo Channel snackade med Edlund inför avresan till Stockholm och han sa då att "det viktigaste är att få ett kvitto på var vi står någonstans".

Vilket kvitto fick då laget efter mötet med SDE?

– Vi ligger rätt bra till strukturmässigt och vi fick bra svar utifrån de mål vi satt upp och vad vi tränat på. Fokus har legat på intensitet, försvarsspel och spelvändningar och vi spelar en hockey i hög fart, med bra pucktempo. Vi har även hunnit gnugga lite special teams och det är grymt kul att vi fick utdelning även där.

Tre av de fyra målen kom i numerärt överläge; Marion Allemoz 0–1 och Mina Waxins 0–2 och 1–4. Maja Grundström hann även med att sätta 0–2 i spel fem mot fem.

Noterbart är att MoDo för första gången på försäsongen hade ordinarie lag, bortsett från Lore Baudrit som är på väg tillbaka efter en operation, och Kaitlyn Tougas som ansluter till laget på söndagen.

Klara Peslarova, som tillsammans med Viktorie Svejdova och Daniela Pejsova varit på VM, vaktade kassen och stoppade 24 av 25 skott.

På söndagen väntar ett möte med AIK, med nedsläpp 14.00, innan MoDo vänder hemåt för de sista förberedelserna innan seriepremiären i SDHL nästa helg.

MATCHFAKTA

SDE–MoDo 1–4 (0–1, 1–2, 0–1)

Första perioden: 0–1 (15.09) Marion Allemoz (Mina Waxin, Maja Grundström), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–2 (2.45) Maja Grundström (Jaycee Magwood, Lina Ljungblom), 0–3 (9.25) Mina Waxin (Maja Grundström, Marion Allemoz), spel fem mot fyra, 1–3 (18.05) Hannah Carroll Clayton (Kayleigh Hamers, Michelle Löwenhielm), spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–4 (7.02) Mina Waxin, utan assist, spel fem mot fyra.

Skott: 25–25.

Utv, SDE: 6x2. MoDo: 3x2.

Domare: Kim Selguson.