Björn Edlund – ny ass coach i MODO Dam
Publicerad: 2014-05-09

MODO Hockey kan idag meddela att man gjort klart med 28-årige Björn Edlund som ny assisterande coach i MODO Dam.

– Björn har ambitioner och engagemang som vi tror kommer att passa perfekt tillsammans med Mikael Nilsson, säger Robert Elfving, sportsligt ansvarig i MODO Dam.

 

Säsongen 2001-02 vann Björn Edlund SM-guld med MODO Hockey U16. Därefter gick hans hockeyresa vidare till Örnsköldsviks SK, franska Nice innan han de senaste åren representerat Kållereds SK.

Nu – vid 28 års ålder – vänder han hem till Örnsköldsvik och kliver på sitt första uppdrag som tränare när han tar rollen som assisterande coach i MODO Dam.

– När jag fick förfrågan var det inte någon tvekan alls. Jag älskar att tävla och att utvecklas. Mina ambitioner är att få bidra till att vi i vinter kommer att vinna varje tekning, närkamp och match. Att få stå som segrare i slutet är ett självklart mål, säger Björn som de sju senaste åren har bott på västkusten och fortsätter:

– Ska bli oerhört roligt att få starta ledarkarriären i en klubb som man bryr sig så mycket om. Jag är verkligen en MODOit ut i fingerspetsarna.

 

 

Hur vill du beskriva personen Björn Edlund?

– En avslappnad person som alltid försöker se positivt på saker och ting. Vidare tycker jag att det är oerhört viktigt att om man kliver in i någonting så ska man göra det helhjärtat, man ska vara hängiven sin uppgift.

Robert Elfving, sportsligt ansvarig i MODO Dam är tillfreds med rekryteringen av Björn som assisterande coach till Mikael Nilsson:

– Tror det kommer att bli en riktigt bra konstellation. Björn är ung och brinner verkligen för MODO Hockey. Han har ambitioner och ett engagemang som vi tror kommer att bli mycket värdefullt.

– Det här är mitt första uppdrag som tränare vilket innebär att jag till att börja med kommer att se och lära så mycket som möjligt. Vara ett bollplank till Micke och spelarna, samt flika in lite egna tankar och idéer, säger Björn.

Patrick Edlund