Seger i första semifinalen!
Publicerad: 2023-04-01
MATCHRAPPORT
Drygt 5600 personer var på plats i Hägglunds Arena på lördagen och bidrag till både inramningen och en seger för MoDo Hockey! Vi vann med 4-2 och kopplade grepp om matchserien mot Mora.

MoDo tog ledningen två gånger om i de två första perioderna, först via 1-0 av Johan Södergran i powerplay och därefter 2-1 av målkungen David Bernhardt en bit in i andra perioden. Mora kvitterade dock två gånger om (förvisso med två mål som kom lite till skänks) och även om hemmalaget hade ett visst spelövertag var det 2-2 och helt jämnt inför tredje.

Där klev Johan Södergran fram och styrde in ett skott från David Bernhardt och när Mikkel Aagaard sedan satte 4-2 med ett tungt slagskott i friläge (!) var saken klar.

Överlag en bra och stabil insats från hemmalaget inför en fantastisk publik.

TRÄNARKOMMENTAR

Mikael Sundell:

– Jag känner en förnöjsamhet och lycka för stunden. Vi får suga på karamellen en kort stund och sedan ladda vidare. Jag tycker att vi är väl förtjänta segern.

– Jag tycker att vi stänger ner stora delar av deras offensiva spel. Vi har bra avståndskontroll över hela matchen och styr egentligen vad som händer och sker, typ 90 procent av matchen. Tyvärr bjuder vi på två mål lite onödigt men det reder ut sig.

EFTERSNACK

Mikael Sundell, Johan Södergran, Mikkel Aagaard och David Bernhardt stannade alla till vid mikrofonen i Eftersnack i MoDo Channel Premium! Se sändningen i repris nedan.

{!A}

MATCHFAKTA

Modo Hockey-Mora 4–2 (1–1, 1–1, 2–0)

Första perioden:1–0 (12.40) Johan Södergran (Theodor Niederbach) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (7.24) David Bernhardt (Theodor Niederbach, Pontus Näsén).

Tredje perioden: 3–2 (4.03) Johan Södergran (David Bernhardt, Pontus Näsén), 4–2 (10.34) Mikkel Aagaard (David Bernhardt).

Skott: 26–21.

Publik: 5617.