Lukas Wernblom förlänger med MODO Hockey

10 april 2019 19:00
Herr

MODO Hockey kan i dag meddela att forwarden Lukas Wernblom är klar för ännu en säsong i MODO Hockey. Det blir hans fjärde säsong i herrlaget och Wernblom tog nyligen sitt tredje junior SM-guld med klubben.


Under onsdagen, i samband med att J20 hyllades för sitt SM-guld, kunde MODO Hockey meddela att Lukas Wernblom stannar i klubben ytterligare en säsong.

– Det känns jätteroligt och jag ser verkligen fram emot ännu ett år i MODO Hockey, säger Lukas Wernblom.

Säsongen 2018/2019 tog den unga forwarden ett stort steg framåt där han fick mycket förtroende av tränarduon Björn Hellkvist och Pär Styf. Poängmässigt slutade det med 17 poäng på 48 matcher och ytterligare två i slutspelsserien. Något forwarden ändå ser på som godkänt.

– Jag tycker det har gått helt okej, jag önskar att jag producerat lite mer, men jag tycker att jag gjort stora framsteg sedan förra säsongen så jag är nöjd, säger han och fortsätter:

– Jag har framför allt utvecklat spelet med pucken, jag har fått spela powerplay, boxplay och egentligen alla spelformer, så det är jag jättenöjd över.

Wernblom känner även att han hittade sin roll i herrlaget under säsongen, där han kunde kombinera sin tuffa spelstil med skickligheten han besitter.

– Första året var det bara att köra på och sprida mycket energi, men nu känns det som att jag har stabiliserat mig och blivit mer bekväm med pucken också. Jag tycker att jag hittat den rollen som jag vill, men sen hoppas jag på lite bättre produktion också, säger han.

Uttalad målsättning om att spela en HockeyAllsvensk final

Den kommande säsongen satsas det hårt från MODO Hockey. Målet är att spela en HockeyAllsvensk final mot våren. Något som gjorde valet att skriva på för ännu en säsong lättare.

– Man vill spela i ett lag som vill framåt och där laget och individerna utvecklas. Så sjävklart blev valet att skriva på lättare då, säger han.

För Wernblom själv avslutade han säsongen med att vinna ännu ett SM-guld med J20. Nu väntar off season, en tid som han ser fram emot.

– Nu behöver jag mer fart och styrka i benen, så det är en jätteviktig del av året som vi har framför oss som även den kommer att bli rolig, avslutar han.

Kontraktsöversikt 2019/2020

Samtliga sändningar de kommande två veckorna

Under följande datum och tider kommer direktsändningar att presentera nyheter från organisationen och herrlagets trupp för säsongen i HockeyAllsvenskan 2019/2020.

Onsdag 10 april 18:45

Fredag 12 april 10:00

Måndag 15 april 10:00

Se hela livekalendern i MODO Channel