Här är spelarna som intar hockeygymnasiet

15 maj 2019 15:00
Junior

Till hösten börjar de hockeygymnasiet, nu har de varit på plats för inledande tester, teambuilding och utprovning av grejer. Det handlar om 21 spelare fördelat på tolv killar och nio tjejer födda 2003. Nu väntar en viktigt tid på året med försäsongsträning - Här presenterar vi samtliga intagna till Hockeygymnasiet 2019/2020.


Nu har de 21 dam- och herrspelare som intar ishockeygymnasiet i höst varit på en första träff. På schemat stod fystester, utrustningsutprovning och teambuildning. Både Hans Jonsson som är instruktör på hockeygymnasiet för killar, och Robert Elfving som är ansvarig för tjejernas hockeygymnasium vittnar om glada och förväntansfulla spelare.

– Det var ett gäng positiva och nyfikna killar som samlades här för första gången. Vi hade en massa fystester, materialutprovning och teambuildning, säger Jonsson.

– Det verkar som att alla tjejer också tycker att det varit ett bra besök. Alla är nöjda och glada och som vanligt så känns det väldigt bra inför i höst, säger Elfving.

Stor del av killarna kommer från närområdet

Säsongen 2018/2019 gick MODO Hockeys J20 hela vägen och vann SM-guld. Av 27 spelare som laget använde under sitt SM-slutspel, hade 15 av spelarna sin moderklubb i Örnsköldsvik. Sex av spelarna var från övriga Ångermanland och endast sex stycken hade sin moderklubb utanför Ångermanland. I årets uttag till hockeygymnasiet fortsätter man på det inslagna spåret med nästan enbart killar från närområdet.

– I årets urval har vi tagit in tolv spelare. Sju av dem är här ifrån Örnsköldsvik, fem spelare från klubbar utanför stan och endast två stycken kommer från klubbar utanför Ångermanland, säger Hans Jonsson.

MODO Hockeys scoutingmodell består av tre stycken ringar som motsvarar upptagningsområden.

– Ö-vik och Ångermanland är den inre ringen, sedan går vi ut regionalt och kollar på södra västerbotten och jämtland. Det är mittenringen. Sen har vi en yttre ring som sträcker sig till Stockholm och södra Dalarna. Man kan säga att det är traditionellt starka MODO-fästen, säger Jonsson.

Av de tolv spelarna är det en målvakt, fyra backar och sju stycken forwards. En intressant grupp enligt Hans Jonsson, som också tycker det är kul att en sådan stor del av spelarna kommer från stan.

– Vi känner oss trygga med årets rekrytering eftersom att vi har haft en egen 03-kull som varit väldigt stark. De har bland annat stått som segrare i DIF-elit cup, MODO-cupen och avslutat säsongen med ett SM-brons. Det är en kull som redan nu står sig väl nationellt, uppbyggd med många olika karaktärer. Vi ser en stor potential i vår rekrytering, säger Jonsson.

Stort intresse bland damspelare att komma till MODO Hockey

I damernas intag är det flera spelare som kommer från närområdet, men likt tidigare år är det även några spelare från södra Sverige och Norge.

– Vi har spelare från hela Sverige och även några från Norge. I år är det nio spelare som antagits. Det är tre stycken Ö-vikstjejer, några spelare från Njurunda, en från Ånge sedan har vi även spelare från Leksand, Enköping och SDE, säger Elfving och fortsätter:

– Vi har även tagit in två spelare från Norge som har sökt in till oss. Det är landslagstjejer och vi har haft spelare från Norge sedan tidigare. Man kan säga att det har blivit en del av vårt upptagningsområde, säger han.

Elfving menar att det är kul att intresset för att komma till MODO Hockey är stort utifrån och i början av maj var alla spelarna på besök för att tillsammans lära känna stan, klubben och varandra närmare.

– De var här första gången i december på tryout, då var de 24 spelare. Sen blev det en uttagning i mitten av januari och nu har de gallrats ner till nio spelare. Så nu i början av maj provade de lite utrustning, hade lite tester och lärde känna stan, sammanfattar Elfving.

Återsamling i augusti

För både killarna och tjejerna som kommit in väntar nu en viktig tid på året, nämligen försäsongsträningen. Redan nu är flera av spelarna med och tränar med sina respektive lag innan den officiella återsamlingen i månadsskiftet juli-augusti.

– Många tränar med lagen redan nu eftersom att vi har ett stort antal spelare från Övik. De tränar med J18-laget, övriga spelare som kommer utifrån tränar antingen i sina hemklubbar eller utifrån ett indivuduellt program som de fått från MODO Sports Academy, säger Hans Jonsson.

Samma sak gäller för tjejerna. Antingen är det försäsong tillsammans med Björn Edlund eller individuellt träningsupplägg på hemmaplan för spelarna som inte bor i stan.

– Tjejerna är med på Björns träningsschema och upplägget som de kör tillsammans. Så de får all hjälp som de behöver, både med träningsupplägg och instruktör. Spelarna vet att de har en jätteviktig sommar framför sig för att klara av det som väntar, säger Elfving.

Här är killarna som intar ishockeygymnasiet i höst:

MV: Joel Bilander (Höga Kusten Hockey)

Backar: Albin Rainersson (Björklöven), Victor Åström (Örnsköldsvik SK), Casper Stenholm (Kramfors-Alliansen), Ludvig Byström (MODO Hockey)

Forwards: Filip Sundell (Järveds IF), Theo Jacobsson (Svedjeholmens IF), Karl Umegård (Örnsköldsvik SK), William Strömgren (KB65), Axel Näsström (KB65), William Hildebertszon (Sollefteå), Julius Hoglert (Östersunds IK)

Här är tjejerna som intar ishockeygymnasiet:

Backar: Anna Andersson (Örnsköldsviks SK), Wilma Elfvén (Ånge IK)

Forwards: Eline Bö Lervik (Comet), Maja Höglund (Leksands IF), Olivia Lindberg (SDE), Tea Lökke Nyberg (Nidaros/Wing), Theresa Karlström (KB65), Wilma Wernblom (Örnsköldsviks SK), Wilma Sundin (Njurunda SK)