Donald Brashear klar för MODO Hockey

25 november 2014 19:46

MODO Hockey kan idag meddela att man skrivit kontrakt med forwarden Donald Brashear.

Kontraktet gäller säsongen ut.

– Det ska bli intressant att se vad Donald kan hjälpa MODO och dessa grabbar med, säger MODO Hockeys GM Per Svartvadet.


42-årige forwarden Donald Brashear ansluter till MODO Hockey. Brashear som mäter 190 cm och väger 106 kg debuterade i NHL i november 1993 och totalt har han gjort 1025 matcher representerandes Montreal Canadiens, Vancouver Canucks (där han var lagkamrat med Markus Näslund och bröderna Sedin), Philadelphia Flyers (där han var lagkamrat med Peter Forsberg), Washington Capitals och New York Rangers. 85 mål och totalt 205 poäng har han producerat och fakta när det gäller utvisningsminuter är 2634.

Sin senaste NHL-match spelade Brashear i januari 2010. Därefter gjorde han under tre säsonger totalt 47 matcher i LNAH (North American Hockey League i provinsen Quebec). 194 matcher i AHL, samt två VM-turneringar med USA är ytterligare fakta kring Brashear som också har hunnit med att prova på kampsporten MMA.

Brashear är en av de tuffaste spelarna som har spelat i NHL och en av de spelare som motståndarna hade allra mest respekt för. En stark fighter som dessutom gjort sig känd för sitt tunga skott och sin aggressiva forechecking.

– Donald är en spelartyp som vi i dagsläget inte har. Han kommer inte att producera en massa mål men kommer att tillföra fysiskt spel och trygghet, säger MODO Hockeys assisterande GM Peter Forsberg.

Brashear anlände till Örnsköldsvik under tisdagen och MODO Hockey jobbar på att få in honom i spel så fort som möjligt. Brashear kommer att spela i tröjnummer 87.

– Det är Peters kontakt med Brashear som har gjort det här möjligt och vi är glada över att Brashear valt att komma hit och hjälpa klubben och laget, avslutar Svartvadet.

Fakta Donald Brashear

Född: 7 januari 1972, Bedford, Indiana, USA.

Längd: 190 cm.

Vikt: 106 kg.

Skjuter: Vänster.

Tidigare klubbar: Sainte-Foy Gouverneurs, Longueuil Collège-Francais, Verdun Collège-Francais, Fredericton Canadiens, Montreal Canadiens, Vancouver Canucks, Philadelphia Flyers, Quebec RadioX, Washington Capitals, New York Rangers, Hartford Wolf Pack, Sorel-Tracy Carvena HC, Rivière-du-Loup 3L.

Aktuellt: Senaste tillskottet i MODO Hockeys SHL-trupp 2014-15.