Victor Öhman förlänger med MODO Hockey

7 maj 2014 08:52

Lagkaptenen i J20-laget den gångna säsongen – centern Victor Öhman har förlängt kontraktet med MODO Hockey som nu gäller över säsongen 2014-15.

– Det känns bra och riktigt motiverande att de tror på mig. Nu är det stenhård träning som gäller under försäsongen och sedan handlar det om att visa att man vill ha speltid i SHL, säger Victor.


Victor Öhman – född 1995-07-01 – är ur-MODOiten som vandrat genom klubbens alla ungdoms- och juniorlag. Kommande säsong blir hans sista som junior och när han nu förlängt sitt kontrakt med moderklubben så är siktet inställt på att försöka ta en plats i SHL-laget.

– Det målet måste man ha. Nu gäller det att träna stenhårt för att ge sig själv möjligheten att uppnå målet, säger Victor som redan hunnit med att notera sig för en SHL-match. Det var annandag jul 2012 när MODO Hockey mötte AIK i Fjällräven Center som Victor fanns med på bänken.

Under den gångna säsongen var Victor lagkapten i J20-laget. Victor hann även med spel på seniornivå med Björklöven i HockeyAllsvenskan.

– Tycker jag hade en säsong där det gick upp och ned. Helhetsmässigt är jag inte jättenöjd. Hade hoppats på mer men trots allt var det ändå ganska okay, säger Victor och fortsätter så här om spelet i HockeyAllsvenskan:

– Det var bra och utvecklande för mig. Visst skiljde det sig en hel del från spel i J20. Framför allt så var alla spelare mycket starkare och spelade också mer smart. Det var nyttigt att få känna på och helt klart någonting som jag kan ta med mig in i framtiden.

Framtiden innebär just nu en tuff och intensiv försäsongsperiod. Det är nu man ska lägga grunden för issäsongen.

– Jag ska verkligen träna stenhårt nu. Känner att jag behöver bygga på mig några ytterligare kilon och också bli starkare. Sedan vet jag att jag måste jobba mycket med snabbheten – behöver snäppa upp den, säger Victor som kommande säsong också har siktet inställt på Junior-VM. Victor har spelat i samtliga juniorlandslag – från Team 16 upp till Team 19 – och kommande säsong handlar det om Team 20.

– Junior-VM kommer att spelas i Toronto och Montreal och självklart vill jag försöka ta en plats i truppen. Har jag varit med under alla år så skulle det kännas tufft att ramla på målsnöret, säger Victor.

MODO Hockeys GM Per Svartvadet säger så här om det faktum att man förlängt kontraktet med Victor:

– Vi är glada att Victor vill fortsätta sin satsning i moderklubben. Victor har genom alla pojk- och juniorår varit en stor talang vilket inte minst visar sig i det faktum att han varit med i landslagssammanhang fyra år i rad. Blir intressant att se om han kan få sitt genombrott – med hård och rejäl träning den här sommaren så tror vi att förutsättningarna för det finns. Ska bli kul att se om Victor tillsammans med de övriga juniorerna kan vara med och utmana om en SHL-plats.