Aleksi Heponiemi till MODO Hockey

9 augusti 2020 19:18
Herr

MODO Hockey kan idag presentera forwarden Aleksi Heponiemi som kontrakterats på lån från Florida Panthers organisation. ”Heponiemi är en skridskoskicklig, teknisk och poängstark spelare som håller en väldigt hög nivå i hela sitt spel. Han är lite av en artist som är utpräglat offensiv i sitt spel och kommer att tillföra oss mycket, inte minst i powerplay”, kommenterar MODO Hockeys sportchef Fredrik Glader.


Aleksi Heponiemi har kontrakterats för säsongen 2020/2021 på lån från NHL-klubben Florida Panthers organisation. Heponiemi, 21, spelade den förra säsongen i AHL för Springfield Thunderbirds och svarade för 14 poäng (3+11) på 49 matcher. Säsongen 2018/2019 svarade Heponiemi för 46 poäng (16+30) på 50 spelade matcher för Kärpät i Liiga och fick sitt stora genombrott där han även tog junior VM-guld med Finland.

– Vi hade verkligen en bra säsong i Kärpät det året där jag fick chansen att spela med riktigt bra spelare och utvecklas i stort sett varje dag och match. Vi hade väldigt roligt tillsammans där det enda negativa var att vi inte vann finalen. Junior VM som följde är höjdpunkten på min karriär så här långt där vi kom in i turneringen nederlagstippade men verkligen spelade en bra ishockey. Vi hade en bra mix av spelare och spelade som bäst när det verkligen gällde, kommenterar Heponiemi och fortsätter att beskriva sig själv som spelare:

– Jag gillar att vara kreativ, spela i hög fart och att passa pucken till mina medspelare. Jag är en offensiv spelare och ser mig själv som playmaker som skapar lägen framåt även om jag också tycker om att göra mål.

”Jag är redo att representera MODO”

Aleksi Heponiemi tillhör Florida Phanters organisation och kommer i November att delta i NHL-lagets camp inför säsongen 2020/2021. Där efter tas beslut om Heponiemis fortsatta klubbadress.

– Jag hade en tuff första säsong i AHL där jag behövde tid på mig för att utvecklas för den typen av spel. Nu är situationen som den är i hela världen där ingen riktigt vet vad som kommer att hända. Jag är redo för MODO Hockey, men om det blir ett camp och en säsong i AHL får vi se när tiden kommer, kommenterar Heponiemi som nu gör sig redo för att resa till Örnsköldsvik och ansluta till laget under den kommande veckan:

– Jag vet inte så mycket om MODO Hockey förutom att klubben är känd för sitt juniorprogram och får fram väldigt många duktiga hockeyspelare. Jag vet att jag kommer att bli väl omhändertagen och att jag kommer att fortsätta utvecklas som spelare, vilket jag ser fram emot. Sen att Ville Nieminen är huvudtränare var självklart även en positiv bidragande faktor till att jag valde MODO som klubb.

Fler klipp i MODO Channel

Kontraktsöversikt MODO Hockey 2020/2021